back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παραμένουν «μέχρι νεωτέρας» στη διοίκηση ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ οι παραιτηθέντες πρόεδροι

Διαβάστε επίσης

Μυστήριο καλύπτει τις παραιτήσεις των προέδρων ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ κ.κ. Σπύρου Πατέρα και Χρήστου Βίνη αντίστοιχα, καθώς αν και είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους την 1η Μαρτίου, την επομένη ημέρα από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, εξακολουθούν να βρίσκονται στα γραφεία τους και να διοικούν τους οργανισμούς.

Μάλιστα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ ήταν αυτός που αν και παραιτηθείς, έθεσε σε αργία τον επιθεωρητή του σταθμάρχη στη Λάρισα. Όπως ενημέρωσε το υπουργείο το πρωί της Κυριακής, «βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας».

Σύμφωνα με πηγές του ΟΣΕ, οι δύο παραιτηθέντες παραμένουν στις θέσεις τους και η θητεία τους ανανεώνεται μέρα με την ημέρα προκειμένου να λειτουργήσουν υπηρεσιακά οι Οργανισμοί έως ότου έρθουν οι αντικαταστάτες τους, οι οποίοι ωστόσο δεν… φαίνονται στον ορίζοντα καθώς δεν υπάρχει καμία συζήτηση προς το παρόν για διάδοχη κατάσταση.
Έως τότε δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν μπορούν οι Οργανισμοί να μείνουν χωρίς επικεφαλής για να υπάρχει μία στοιχειώδης λειτουργία και μία διαχείριση της καθημερινότητάς τους.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας χθες στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης του Οργανισμού, Κώστας Γενιδούνιας κατηγγειλε «μοντάρισμα» των ηχητικών ντοκουμέντων που δημοσιοποιήθηκαν και προέρχονται από τις συνομιλίες δύο υπαλλήλων του ελεγχόμενου ΟΣΕ.

«Έχουμε κανονική “κοπτοραπτική” στα ηχητικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα », ενώ επισήμανε πως «ο ΟΣΕ είναι ο μοναδικός που τα έχει, είτε στο GSMR που κάνει την επικοινωνία μεταξύ των σταθμαρχών, είτε την ώρα αναχώρησης του τρένου από τη Λάρισα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα