back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Ιράν «χαιρετίζει» την αναθέρμανση στις σχέσεις της Συρίας με τις περιφερειακές χώρες

Διαβάστε επίσης

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Συρίας και του Ιράν χαιρέτισαν την Πέμπτη τη διπλωματική αναθέρμανση στις σχέσεις μεταξύ της Δαμασκού και των περιφερειακών κρατών μετά τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που έπληξε τη χώρα αυτή και ταυτόχρονα την Τουρκία, δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Δαμασκό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ αλ-Μεκντάντ δήλωσε ότι η χώρα του σκοπεύει να εξομαλύνει τις σχέσεις με τα περιφερειακά κράτη μετά την πολιτική απομόνωση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ που διήρκηκε περισσότερο από δέκα χρόνια πολέμου.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία χαιρετίζει επίσης οποιαδήποτε πρωτοβουλία για συνομιλίες με στόχο την επίτευξη συνεννόησης στην περιοχή.

“Χαιρετίζουμε την πρόσφατη επανάληψη των σχέσεων της Συρίας με μερικές χώρες”, δήλωσε ο Αμίρ Αμπντολαχιάν.

Τόνισε επίσης ότι το Ιράν, το οποίο στήριξε τη Δαμασκό στα 12 χρόνια του πολέμου, θα υποστηρίξει τις προσπάθειες για την προσέγγιση της Συρίας και της Τουρκίας, χώρα που υποστήριξε επί μακρόν ομάδες ανταρτών που πολεμούν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν συνομίλησε με τον Σύρο πρόεδρο για τη δυνατότητα “το Ιράν να συμμετάσχει σε συναντήσεις για την οικοδόμηση διαλόγου μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας, ανακοίνωσε η συριακή προεδρία.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας “εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέγγιση μεταξύ της Συρίας και των αραβικών χωρών”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο Ιρανός υπουργός μετέβη την Πέμπτη αρχικά στη συριακή επαρχία Λαττάκεια, που επλήγη από τον σεισμό και μετά στη Δαμασκό.

Ο σεισμός κατέστρεψε αρκετές περιοχές της Συρίας και της γειτονικής Τουρκίας, σκοτώνοντας περισσότερους από 50.000 ανθρώπους και στις δύο χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα