back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βρετανία: Σε τριήμερη απεργία από την ερχόμενη Δευτέρα οι ειδικευόμενοι γιατροί

Διαβάστε επίσης

Σε τριήμερη απεργία από τις 13 Μαρτίου κατεβαίνουν οι ειδικευόμενοι γιατροί στη Βρετανία (που δεν έχουν πάρει ακόμη ειδικότητα) καθώς, όπως διαμαρτύρονται, υποαμείβονται και εργάζονται εξαντλητικά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να οδηγηθούν εκτός συστήματος υγείας δεδομένου ότι αυτό αντιμετωπίζει λίστες αναμονής με αριθμό ρεκόρ ασθενών.

Οι εκπαιδευόμενοι γιατροί, συχνά με πολυετή εμπειρία, οι οποίοι εργάζονται υπό τις οδηγίες αρχαιότερων γιατρών και εκπροσωπούν ένα μεγάλο τμήμα της ιατρικής κοινότητας της χώρας.

Η προγραμματισμένη τριήμερη απεργία τους αναμένεται να ασκήσει περαιτέρω πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με απεργιακά κύματα νοσηλευτών, πληρωμάτων ασθενοφόρων και άλλων εργαζόμενων στον κλάδο υγείας.

Ο 27χρονος Ντάνιελ Ζαχέντι είναι ένας από τους εκπαιδευόμενους γιατρούς που θα συμμετάσχει στην απεργία η οποία ξεκινάει την Δευτέρα. Περιγράφει το νοσοκομείο όπου εργάζεται στο Κέιμπριτζ της ανατολικής Αγγλίας ως χρόνια υποστελεχωμένο.

«Πολλές φορές δεν επαρκούμε», λέει.

Τον πρώτο χρόνο της εκπαίδευσής του μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή είχε βασικό ετήσιο εισόδημα 32,7 χιλιάδες ευρώ για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα εργασίας.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο ίδιος, αυτή την εβδομάδα εργάστηκε περίπου 60 ώρες, κάτι που είναι λίγο πιο πάνω από το μέσο όρο, αλλά «όχι ασυνήθιστο».

Τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ έθεσε ως μια από τις πέντε προτεραιότητες της κυβέρνησής του την ανάγκη μείωσης του χρόνου αναμονής στα νοσοκομεία.

Αντιμέτωπη με τις απεργίες εργαζομένων σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μηχανοδηγών και των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση δήλωσε ότι απαιτείται περιορισμός των αμοιβών του δημόσιου τομέα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο διψήφιος πληθωρισμός.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα