back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ακάρ: Εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα – Ελπίζουμε να τα βρούμε ειρηνικά

Διαβάστε επίσης

 

Στο CNN Turk μίλησε λίγο μετά από την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Διεξάγουμε θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Τους είπαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου. Υπήρξε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, μεταφέραμε τη θλίψη μας. Ελπίζουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα με ειρηνικά μέσα στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας», τόνισε ο κ Ακάρ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις ΗΠΑ για τα F-16, ο Τούρκος αξιωματούχος είπε πως η Άγκυρα έχει εκπληρώσει τις ευθύνες της και περιμένει να κάνουν το ίδιο και οι σύμμαχοί της.

«Έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας και περιμένουμε το ίδιο από τους συμμάχους μας. Έχουμε παρατηρήσει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει θετική άποψη. Οι δηλώσεις μέχρι στιγμής είναι θετικές. Θετικές δηλώσεις γίνονται και στον Λευκό Οίκο και στο Πεντάγωνο. Υπάρχουν αρνητικές δηλώσεις από ορισμένα μέλη του Κογκρέσου. Θέλουμε να επικρατήσει η κοινή λογική. Πρέπει να προσεγγίσουν το πρόβλημα ορθολογικά. Μια ισχυρή Τουρκία σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΤΟ. Όλοι πρέπει να έρθουν στα λογικά τους. Μας απέκλεισαν, αντίθετα προς το δίκαιο, από το πρόγραμμα F-35, κάτι που δεν είναι ηθικό. Οι συνομιλίες και οι συζητήσεις συνεχίζονται. Στις 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Ουάσιγκτον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα