back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Διαβάστε επίσης

Bροχές ή καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τοπικά έντονα φαινόμενα στα δυτικά, στα βορειοανατολικά και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στο Βορειοανατολικό και Ανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός σήμερα Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, σύμφωνα με το meteo.gr:

βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού και Ανατολικού Αιγαίου. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων, κυρίως στα νησιά του Βορειοανατολικού και Ανατολικού Αιγαίου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 21 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 20, στην Ήπειρο από 8 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 20-22, στα Επτάνησα από 11 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 18 και στην Κρήτη από 13 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα μέχρι τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική και την ανατολική) και μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξσθενήσουν και από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βορείων διευθύνσεων. Θερμοκρασία από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα μέχρι τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως τις πρωινές ώρες κατά τόπους στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Τα φαινόμενα που μέχρι τις πρωινές ώρες στην κεντρική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα στρεφόμενοι τη νύχτα στα βόρεια σε βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές σε Κυκλάδες και Κρήτη. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 20 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα που μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα