back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Με την επισήμανση ότι η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται, η κυβέρνηση ανακοίνωσε έντεκα παρεμβάσεις για τη στήριξη των συγγενών των θυμάτων, αλλά και τους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πρόκειται για ειδική σύνταξη στις οικογένειες των θυμάτων, διαγραφή χρεών προς εφορία και τράπεζες, δικαίωμα διορισμού στο δημόσιο για έναν συγγενή, ρυθμίσεις για φοιτητές και πλήρη κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ σε δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης τραυματιών, ακόμη και σε δομές αποκατάστασης του εξωτερικού. Αναλυτικά οι παρεμβάσεις στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, με εντολή του επικεφαλής Χαράλαμπου Βουρλιώτη, μπαίνει η περιουσιακή κατάσταση όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις έργων και προμηθειών της τελευταίας 15ετίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο ανά τη Ελλάδα. Θα ελεγχθούν διεξοδικά όσοι κατείχαν θέση ευθύνης σε ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, όπως και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων, προμηθειών, κ.λπ. Αν διαπιστωθεί από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, περιουσία η οποία δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, τότε θα διερευνηθεί περαιτέρω για το εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες και άλλα ποινικά αδικήματα.

Κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη καταδικάζει απερίφραστα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, τονίζοντας ότι στη Δημοκρατίας μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δέχθηκε επίθεση από ολιγομελή ομάδα νεαρών ενώ δειπνούσε σε εστιατόριο στα Εξάρχεια. Ο κ. Βαρουφάκης μετέβει στον Ευαγγελισμό όπου διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και τοποθετήθηκε νάρθηκας. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά. Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στο ΒΒ (high) με σταθερή τάση, ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. Όπως σημειώνει η σταθερή τάση αντανακλά την άποψή του ότι η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη στη διασφάλιση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και της βιωσιμότητας του χρέους, παρά το πιο δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Λουκέτο στην Silicon Valley Bank έβαλε η ρυθμιστική αρχή τραπεζών της Καλιφόρνιας, θέτοντάς την σε καθεστώς διαχείρισης. Όπως ανακοίνωσε, θα διαθέσει τα περιουσιακά στοιχεία της, ώστε να προστατευτούν οι καταθέτες. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη της στις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών, ότι θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και σημείωσε ότι “το τραπεζικό σύστημα παραμένει ανθεκτικό και οι ρυθμιστικές αρχές διαθέτουν αποτελεσματικά εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους γεγονότα”.

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τουλάχιστον χιλίων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται σε πλεούμενα νότια της Καλαβρίας και κινδυνεύουν να βυθιστούν, λόγω των καιρικών συνθηκών. Επιχειρούν η ιταλική ακτοφυλακή και το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το χρυσό μετάλλιο στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών κατέκτησε η Άννα Κορακάκη, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων που διεξάγεται στο Ταλίν.

Νίκη του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα 75- 66 για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Θερμοκρασία από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα