back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Πολυ-επίπεδη και με ταχύτατους ρυθμούς οι έρευνες των δικαστικών και αστυνομικών αρχών για την διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στην σιδηροδρομική τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Εντός των επόμενων 24ωρων – σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση – αναμένονται νέες ποινικές διώξεις κατά εργαζομένων που με λανθασμένες πράξεις ή παραλείψεις τους οδήγησαν στο δυστύχημα.

Ταυτόχρονα, με εντολή του επικεφαλής της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει η περιουσιακή κατάσταση όσων τα τελευταία 15 χρόνια εμπλέκονται σε συμβάσεις έργων και προμηθειών στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Στο στόχαστρο όσοι κατείχαν θέσεις ευθύνης σε ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, καθώς και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση έργων, προμηθειών, και ούτω καθ εξής.

Εν τω μεταξύ 12 τραυματίες της σφοδρής σύγκρουσης παραμένουν υπό νοσηλεία, πέντε από αυτούς δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Με την επισήμανση ότι “η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται”, η κυβέρνηση ανακοίνωσε έντεκα παρεμβάσεις για τη στήριξη των συγγενών των θυμάτων, καθώς και των τραυματιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

την ίδια ώρα, το κυβερνητικό επιτελείο υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη, επεξεργάζεται σχέδιο για την ασφαλή επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, πιθανότατα περί τα τέλη Μαρτίου. Μεταξύ άλλων: 260 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται άμεσα από κρατικούς πόρους και κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης για τα έργα αναβάθμισης του σιδηροδρόμου, θεσμοθετείται αυστηρότερο νομικό πλαίσιο για δολιοφθορές, κλοπές και καταστροφές, στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Άμεσα δρομολογούνται οι ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις τακτικού προσωπικού, ενώ ανασχεδιάζεται το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσωπικού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα