back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σοκάρουν ηχητικά και έγγραφα ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και καταδεικνύουν την αλληλουχία λάθος χειρισμών και παραλείψεων, αλλά και τα τεράστια κενά στα συστήματα ασφαλείας που οδήγησαν στην σιδηροδρομική τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον πίνακα καταγραφής συμβάντων του σταθμαρχείου Λάρισας που δημοσίευσε η ‘’ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ’’ ο προφυλακισμένος σταθμάρχης είτε δεν γνώριζε τον χειρισμό είτε επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει το αυτόματο σύστημα τηλεδιοίκησης, που εδώ και μερικούς μήνες έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στον σταθμό Λάρισας. Αντίθετα, για τη χάραξη της διαδρομής βασίστηκε στον παλιό πίνακα ελέγχου, με συνέπεια να ξεχάσει σε λάθος θέση ένα από τα κλειδιά και να στείλει την αμαξοστοιχία Intercity 62 στο ρεύμα καθόδου. Οι δύο εμπειρότεροι συνάδελφοί του που θα μπορούσαν να χειριστούν το σύγχρονο σύστημα είχαν δυστυχώς φύγει πριν την επίσημη λήξη της βάρδιας τους.

Αδιαφορία, επιπολαιότητα ή ακόμη και ανεπάρκεια καταδεικνύουν και οι διάλογοι και τα ηχητικά ντοκουμέντα που δημοσιοποίησε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Εντός των επόμενων 24ωρων – αναμένονται νέες ποινικές διώξεις κατά εργαζομένων που με λανθασμένες πράξεις ή παραλείψεις τους οδήγησαν στο δυστύχημα. Ταυτόχρονα, με εντολή του επικεφαλής της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει η περιουσιακή κατάσταση όσων τα τελευταία 15 χρόνια εμπλέκονται σε συμβάσεις έργων και προμηθειών στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Στο μεταξύ, Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μετακινήσεων ζήτησαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στις μαζικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν ΚΑΙ σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη Λάρισα, Αλεξανδρούπολη Βόλο, Γιάννενα και άλλες μεγάλες πόλεις. Την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Μαρτίου, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ καλούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, με τα ίδια αιτήματα.

Στην Αθήνα για επίσημη 2ημερη επίσκεψη βρίσκεται ο ο νέο-εκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Στις 12 το μεσημέρι αύριο, θα γίνει δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αμέσως μετά οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου. Θα ακολουθήσει γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο,.. που παραθέτει προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,

Ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ο 17χρονος που εμπλέκεται στην επίθεση και τον τραυματισμό του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη. Αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Ολοκληρώνεται το 25o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Σε ένδειξη πένθους και σεβασμού στα θύματα των Τεμπών, ματαιώθηκαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και οι τελετές έναρξης και λήξης. Τον Χρυσό Αλέξανδρο του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος κέρδισε το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ «Κάτω από τον ουρανό της Δαμασκού» των Χέμπα Χαλέντ, Ταλάλ Ντερκί και Αλί Γουαζί και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στέλνει αυτομάτως την ταινία στη λίστα προεπιλογής για το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Σε αυτεπάγγελτη παρέμβαση για την υπόθεση εγκατάλειψης της μικρής τίγρης, σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο προχώρησε η αρμόδια αντι-εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Στην αθλητική επικαιρότητα 

Φινάλε απόψε στην κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ με τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής να διεξάγονται όλα στις 7.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: 1 – 3

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: 0 – 2Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα: 3 – 1

Βόλος – ΠΑΟΚ: 0 – 1

Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης: 1 – 0

Λεβαδειακός – ΟΦΗ: 2 – 0

Παναιτωλικός – Λαμία: 1 – 1

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

12 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα