back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται σήμερα το μπαράζ των κινητοποιήσεων στη μνήμη των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη: Η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ καλούν σε νέα μαζική συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Νέα πανελλαδική 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 16 Μαρτίου προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ζητώντας να ‘’αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους και στους πραγματικά ένοχους’’ για τα Τέμπη καθώς και να ‘’σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων’’.

Στο μεταξύ, δικαστικές και αστυνομικές αρχές καλούνται να διερευνήσουν σε βάθος και με ταχύτατους ρυθμούς τις συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και να προσωποποιήσουν τις ποινικές ευθύνες.

Εντός των επόμενων 24ωρων – σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση – αναμένονται νέες ποινικές διώξεις κατά εργαζομένων που με λανθασμένες πράξεις ή παραλείψεις τους οδήγησαν στο δυστύχημα.

Ταυτόχρονα, με εντολή του επικεφαλής της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, στο μικροσκόπιο της έρευνας μπαίνει η περιουσιακή κατάσταση όσων τα τελευταία 15 χρόνια εμπλέκονται σε συμβάσεις έργων και προμηθειών στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Στο στόχαστρο όσοι κατείχαν θέσεις ευθύνης σε ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, καθώς και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση έργων, προμηθειών, και ούτω καθ εξής..

Εκ παραλλήλου, το κυβερνητικό επιτελείο υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη, επεξεργάζεται σχέδιο για την ασφαλή επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, πιθανότατα περί τα τέλη Μαρτίου. Μεταξύ άλλων: 260 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται άμεσα από κρατικούς πόρους και κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης για τα έργα αναβάθμισης του σιδηροδρόμου, θεσμοθετείται αυστηρότερο νομικό πλαίσιο για δολιοφθορές, κλοπές και καταστροφές, στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Άμεσα δρομολογούνται οι ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις τακτικού προσωπικού, ενώ ανασχεδιάζεται το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσωπικού.

‘’Το ΚΚΕ δεν θα επιτρέψει να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να τη βγάλει φτηνά η πολιτική που εξοντώνει και δολοφονεί’’ είπε νωρίτερα σε κομματική εκδήλωση στην Κοκκινιά ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι για τα Τέμπη ‘’Φταίει το κυνήγι του κέρδους που κυριαρχεί παντού και δολοφονεί, και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτήν τη χώρα’’.

Ομάδα αναρχικών ευθύνεται για την επίθεση , εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη. Ένας 17χρονος – γνωστός στις αρχές για τη συμμετοχή του σε παρόμοια περιστατικά, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Μαρούσι, ενώ αναμένεται η σύλληψη άλλων δύο ατόμων τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 ζητά ‘’από τη Δικαιοσύνη να εξιχνιάσει την υπόθεση και από την κυβέρνηση να σταματήσει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».

Στη σύλληψη ενός 54χρονου στην Ηλεία με τις κατηγορίες αρπαγής, βιασμού και πορνογραφίας ανηλίκου, προχώρησαν οι αρχές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης προσέγγισε το ανήλικο θύμα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, τις μεσημβρινές ώρες της 3ης Μαρτίου, την εξανάγκασε να επιβιβαστεί σε όχημα στον Κολωνό, την οδήγησε σε διαμέρισμα όπου και την βίασε. Κατά την κατ οίκον έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε – μεταξύ των άλλων υλικό πορνογραφίας ανηλίκων,

Συνεχίζονται οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Φαρμακονησιού εκεί όπου το πρωί ναυάγησε πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες από τις τουρκικές ακτές. Μέχρι στιγμής 11 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ενώ έχουν εντοπιστεί 5 σοροί. Σύμφωνα με τους διασωθέντες στην λέμβο επέβαιναν συνολικά 31 άτομα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και στα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής που θα διεξαχθούν όλα στις 7 παίζουν

Άρης – ΠΑΣ Γιάννενα,

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

Βόλος – ΠΑΟΚ

Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης

Λεβαδιακός – ΟΦΗ και

Παναιτωλικός – Λαμία

Και ο καιρός…

Νεφώσεις και τοπικές βροχές από το μεσημέρι στην Αττική. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα