back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη

Διαβάστε επίσης

Σε γενική απεργία προχωρούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ την ερχόμενη Πέμπτη 16 του μηνός.

Τα συνδικάτα, διεκδικούν την άμεση και πλήρη απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη, την λήψη μέτρων για την ασφάλεια των μεταφορών και την αντιστροφή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων.

Πριν από λίγο, η ΓΣΕΕ γνωστοποίησε ότι η απόφαση για την κινητοποίηση ελήφθη ομοφώνως από το 38ο Συνέδριο της, ενώ η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωϊ της Πέμπτης στο Σύνταγμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, “ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων.

Εντός των επομένων ημερών, θα προσδιοριστούν τα σημεία του κέντρου της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθούν τα υπόλοιπα συλλαλητήρια και οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων.

Στην κινητοποίηση, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ, στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το προσωπικό των μέσων μαζικής μεταφοράς, θα γνωστοποιήσει τον τρόπο συμμετοχής του, αφού προηγηθούν συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών φορέων, ώστε να αποσαφηνιστεί αν θα παραμείνουν ακινητοποιημένα ή αν θα επιλέξουν τις σπαστές στάσεις εργασίας για την εξυπηρέτησή των απεργών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.

Τα συνδικάτα, διεκδικούν:

1.ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
2. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
3. ΜΕΤΡΑ ΑΥΣΤΗΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
4.ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
5.ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΩΝ
6. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
7.ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
8. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΊΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΆ ΚΡΙΤΉΡΙΑ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΩΣ ΚΟΣΤΟΣ.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα