back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Π. Δουδωνής: Παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης από πλευράς πρωθυπουργού και κυβέρνησης για το δυστύχημα στα Τέμπη

Διαβάστε επίσης

Στη σκιά του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου , εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις και τις δεσμεύσεις ότι θα τα άλλαζε όλα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, άφησε τα πάντα στην τύχη του.

«Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί αφέθηκε στα χέρια ενός ανθρώπου η τύχη η ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας ενώ υπάρχουν συστήματα ελέγχου τα οποία μπορούν και να προλάβουν και να διορθώσουν εγκαίρως το ανθρώπινο λάθος. Υπάρχει ένα τεράστιο ”γιατί”. Κάποια πράγματα είχαν αφεθεί στη τύχη τους πολλά χρόνια τώρα και ιδίως την τελευταία τετραετία κατά την οποία η κυβέρνηση είχε πει ότι θα τα άλλαζε όλα στους σιδηροδρόμους αλλά τελικά δεν άλλαξε τίποτα. Το μόνο που έμεινε είναι οι ψευδείς διαβεβαιώσεις του Υπουργού Μεταφορών, μια εβδομάδα πριν από το δυστύχημα περί της ασφάλειας του σιδηροδρόμου», τόνισε.

Ο κ. Δουδωνής, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης και υποκρισία, τονίζοντας ότι η συγγνώμη που ζήτησε ήταν προσχηματική.

«Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει αλλάξει πέντε θέσεις σε δέκα μέρες σημαίνει ότι δεν πιστεύει τίποτα από όλα αυτά που λέει και τα οποία του τα υπαγορεύουν οι εξ Αμερικής επικοινωνιολόγοι του. Μάλιστα, τη στιγμή που ζητούσε συγγνώμη μέσω των social media, έπεφταν δακρυγόνα στο κέντρο της Αθήνας. Το βασικό επικοινωνιακό πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορεί να ταυτιστεί με κανέναν καθημερινό άνθρωπο», σημείωσε.

«Είναι σαν να τραβήχτηκε μια κουρτίνα και μας αποκάλυψε μια Ελλάδα με τις παθογένειές της. Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι να δούμε κατάματα τα προβλήματά της και να τα λύσουμε με όρους μέλλοντος προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», υπογράμμισε.

Παράλληλα, εκτίμησε πως αρμόδια για να διερευνήσει το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών είναι η Βουλή λέγοντας πως αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος και περιορισμένος ο χρόνος προς τις εκλογές θα έπρεπε να γίνει και Εξεταστική Επιτροπή, επισημαίνοντας πως το χρονικό διάστημα μέχρι τις κάλπες δεν ευνοεί την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης και μπορεί να δημιουργηθούν υπόνοιες για κουκούλωμα.

«Τον κ. Καραμανλή δεν τον είδαμε καθόλου ενώ ο κ. Σπίρτζης να βγήκε στα κανάλια και έλεγε ότι δεν φταίει. Αυτή η τοξικότητα πλήττει τον πυρήνα του μέλλοντος και της δημοκρατίας της χώρας. Όσο ”σκοτώνονται” ο ανύπαρκτος κ. Καραμανλής με τον αλάθητο κ. Σπίρτζη χάνεται κόσμος και καταστρέφονται οικογένειες», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, ερωτηθείς αν το γαϊτανάκι επίρριψης ευθυνών έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα απαξίας των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα το οποίο ενδεχομένως θα αποτυπωθεί και στις κάλπες, ανέφερε πως η δυσαρέσκεια είναι πρωτίστως αντικυβερνητική.

«Η κυβέρνηση είναι εκείνη που έδινε υποσχέσεις και είναι υπόλογη. Το μεγάλο στοίχημα είναι να πείσουμε και να αποδείξουμε στους πολίτες ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα