16.7 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

16.7 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023

Ψήφισμα ΔΣ Αθήνας: Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι για το δυστύχημα στα Τέμπη

spot_img

Διαβάστε επίσης

Ψήφισμα συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με εισήγηση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Με το ψήφισμα, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς οι παρατάξεις που πρόσκειται σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ κατέθεσαν δικά τους ψηφίσματα, ζητάται να ριχτεί άπλετο φως στην διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα και να αποδοθούν ευθύνες.

Επιπλέον ο δήμος Αθηναίων υπογράμμισε ότι προτίθεται να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων ενώ όπως τόνισε ο κ. Μπακογιάννης πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και παράλληλα να ξεκινήσει διάλογος χωρίς ταμπού και αγκυλώσεις προκειμένου να μην ξανασυμβεί τέτοιο γεγονός που έφερε πάνδημη θλίψη και οδύνη.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του πρωτοφανούς σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ταυτοχρόνως εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη όλων των μελών του Σώματος για τον άδικο χαμό τόσων δεκάδων ψυχών, θεωρώντας απαράδεκτο το φαινόμενο να χύνεται άδικα αίμα στις ράγες τον 21ο αιώνα.

Ενώνει τη φωνή του με το πάνδημο αίτημα για πλήρη διαλεύκανση και διαφάνεια στην απόδοση της δικαιοσύνης και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, καθώς και την ανάγκη για αλλαγές και προσαρμογές στη σύγχρονη τεχνολογία και την τηλεδιοίκηση.

Δεσμεύεται, τέλος, ότι θα συμπαρασταθεί, με κάθε δυνατό τρόπο, στην απάλυνση των επιπτώσεων του δυστυχήματος στις οικογένειες που πλήγηκαν.

Δικά τους ψηφίσματα κατέθεσαν και ψήφισαν Ανοιχτή Πόλη και Ανταρσύα στις γειτονιές της Αθήνας

Δικά τους ψηφίσματα κατέθεσαν Ανοιχτή Πόλη και Ανταρσύα στις γειτονιές της Αθήνας. “Αυτές τις μέρες έχουν γίνει μεγάλες κινητοποιήσεις. Στις δύο τελευταίες η αστυνομία έφτασε σε σημείο να ρίχνει χημικά μέσα στον σταθμό του μετρό. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό ούτε στο δημοτικό συμβούλιο” τόνισε μεταξύ άλλων ο Νάσος Ηλιόπουλος. ” Ενώνουμε τη φωνή μας με τους πολίτες που διαδηλώνουν και μιλάμε για την καταστολή” εξήγησε και σημείωσε ότι θα πρέπει επίσης στο ψήφισμα να υπάρχει κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της 16ης Μαρτίου.

Το ψήφισμα της Ανοιχτής Πόλης ψήφισε η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου Αθήνα είσαι Εσύ.

Αποχή δήλωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας με τον Νίκο Σοφιανό να δηλώνει: “Δεν θεωρούμε ότι απλά με την κατάθεση ψηφισμάτων μπορεί να εκφραστεί θέση απέναντι σε ένα προδιαγεγραμένο έγκλημα. Δεν φταίμε όλοι. Δεν κυβερνάμε αυτόν τον τόπο. Κάποιοι όμως κυβέρνησαν και κυβερνούν και φέρουν ακέραιες πολιτικές ευθύνες. Αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα φέρει τη σφραγίδα των πολιτικών που υλοποιήθηκαν δεν μπορεί να εκφραστεί μέσα από ένα ψήφισμα της μιας ή της άλλης απόχρωσης”.

Επανακρατικοποίηση του ΟΣΕ ζήτησε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσύα στις γειτονιές της Αθήνας. “Υποστηρίζουμε την επανακρατικοποίηση του ΟΣΕ χωρίς αποζημίωση στην εταιρεία. Οι εργολάβοι που κωλυσιέργησαν να βρεθούν στη φυλακή. Και οι πολιτικοί τους προϊσταμενοι επίσης. Προφανώς έχουν ευθύνες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός που παραιτήθηκε” υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντίνου και κατέθεσε το δικό του κείμενο ψηφίσματος.

Υπέρ του ψήφισε ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, δημοτικός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. “Υπάρχουν ευθύνες και πολιτικές και ποινικές. Και η προηγούμενη κυβέρνηση βοήθησε έδωσε την Τρενοσέ για 40εκ. Παίζονται ανθρώπινες ζωές με τα μνημόνια; Να είμαστε φειδωλοί σε κρίσεις. Την ευθύνη στον δήμο την έχει η δημοτική αρχή και όχι ο επιστάτης” τόνισε ο κ. Κεφαλληνός και ζήτησε επίσης να επανέλθει ο ΟΣΕ στο ελληνικό δημόσιο.

Γιώργος Μανουσακάκης, Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα