back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Τίτλοι τέλους και για τα τελευταία μέτρα έναντι του κορονοϊού, τρία χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, έπειτα από σχετική εισήγηση του Υπουργείου υγείας αποφάσισε την άρση και των τελευταίων μέτρων, με εξαίρεση τα νοσοκομεία, τις κλινικές και τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων. Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν.

Στις έξι και μισή τελικά αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον υπ. Επικρατείας, αρμόδιο και για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, για το ζήτημα της επανεκκίνησης του σιδηροδρομικού έργου. Νωρίτερα σε σχετική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι προσωπικό του στοίχημα η ανάταξη των σιδηροδρόμων. Την προσεχή Δευτέρα, στις 11:00 το πρωί η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου, όπως ζήτησαν οι βουλευτές της ΝΔ, να ενημερώσουν για τη σύμβαση 717 οι πρώην υπουργοί, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης και Κώστας Καραμανλής, αλλά και ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Την διάθεσή του να είναι παρών στην Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε δηλώσει στον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Καραμανλής. Είχε προηγηθεί το χθεσινό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύγκληση της Επιτροπής. Ανάλογο αίτημα κατέθεσε και η ΚΟ του ΚΚΕ, ζητώντας να κληθούν στην Επιτροπή όλοι οι υπουργοί Μεταφορών από το 2017 και μετά. “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει να κληθούν στην Επιτροπή και οι “εξαφανισμένοι υφυπουργοί κ.κ. Παπαδόπουλος και Καραγιάννης αλλά και ο ΓΓ του υπουργείου ο κ. Ξιφαράς, ενώ υπάρχει αίτημα και για τον κ. Κωστή Χατζηδάκη”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.  Επίκαιρη επερώτηση προς τον Γιώργο Γεραπετρίτη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κατέθεσε στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, εγκαλώντας την κυβέρνηση για ολιγωρία, κακοδιαχείριση και αδράνεια σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του σιδηροδρομικού τομέα. “Στον Πρωθυπουργό δεν είχε μεταφερθεί η εικόνα για τον ΟΣΕ. Οι αρμόδιοι όφειλαν να γνωρίζουν”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. “Σήμερα μάθαμε από τον εκπρόσωπό του κ. Μητσοτάκη ότι δε γνώριζε τίποτα από όσα γίνονταν στον ΟΣΕ. Τέσσερα χρόνια τώρα, μοιράζει ευθύνες σε όλους και δεν αναλαμβάνει καμία ο ίδιος”, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Πυρετώδεις διεργασίες στους κόλπους των συνδικάτων, εν όψει της Γενικής Απεργίας που έχουν προκηρύξει για μεθαύριο, Πέμπτη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ, στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και οι οργανώσεις των συνταξιούχων.

Όσον αφορά τα ΜΜΜ τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ και ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και τραμ θα εξυπηρετούν από τις 10 το πρωί έως και τις τρεις μετά το μεσημέρι. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ. Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Aegean και της Olympic Air. Απεργούν και οι οδηγοί ΤΑΞΙ. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

ΕΚΤ και Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεδριάζουν τις επόμενες ημέρες στη σκιά της πτώχευσης τριών αμερικανικών τραπεζών, με πιο σημαντική αυτή της Silicon Valley Bank, και τις αναταράξεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η ΕΚΤ συνεδριάζει μεθαύριο Πέμπτη και πλέον δεν θεωρείται βέβαιη η νέα αύξηση του βασικού της επιτοκίου από το 2,5 στο 3%. Αντιστοίχως η FED ανακοινώνει την επόμενη Τετάρτη, 22 Μαρτίου, τις αποφάσεις για τα επιτόκια.

Συνελήφθη τελικά ο 19χρονος που είχε προσαχθεί στην ασφάλεια Αττικής, αφού ταυτοποιήθηκε ως ένα από τα άτομα που επιτέθηκαν στον Γιάννη Βαρουφάκη.

Σήμερα θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους προκαταβολή της επικουρικής σύνταξης που περιμένουν για μήνες ή ακόμη και για χρόνια περίπου 37.500 συνταξιούχοι. Το κόστος ανέρχεται στα 65 εκ. Ευρώ.

Την αναστολή της έκδοσης αδειών για κέντρα διασκέδασης στο Κολωνάκι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Το μέτρο θα ισχύσει για δύο χρόνια.

Νέο γύρο απολύσεων στη Meta ανακοίνωσε, σήμερα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός θα προβεί στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας, περίπου το 13% του εργατικού δυναμικού της.
Ο νέος γύρος απολύσεων ακολουθεί τον προηγούμενο του Νοεμβρίου που αφορούσε περισσότερους από 11.000 εργαζομένους.

ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από αύριο Τετάρτη έως και το μεσημέρι της Παρασκευής, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι, αύριο, στην Αττική, με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα