back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στις επιτροπές της Βουλής θα μεταφερθεί η πολιτική αντιπαράθεση στη σκιά της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, καθώς αύριο ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Την ερχόμενη Δευτέρα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα ενημερώσουν οι πρώην υπουργοί, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Καραμανλής, και ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Το απόγευμα ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις υποδομές και τις μεταφορές Γιώργος Γεραπετρίτης, ανακοίνωσε ότι στις 22 Μαρτίου θα ξεκινήσει σταδιακά η επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού έργου με στόχο έως τις 11 Απριλίου να έχει αποκατασταθεί στο σύνολο του δικτύου. Η αρχή θα γίνει με δύο προαστιακές γραμμές και με ορισμένες περιφερειακές διαδρομές σε όλη τη χώρα, όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ αποκάλυψε ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος. Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για αυστηρά πρόσθετα μέτρα ώστε να εμπεδωθεί αίσθημα ασφαλείας στο επιβατικό κοινό.

«O ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για την κατάσταση των σιδηροδρόμων», τόνισε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.
Eπισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε «ευθύνη» σε «κρίσιμες στιγμές». Ανέλαβα την ευθύνη και σε τραγωδίες που και εγώ έζησα με απώλειες ανθρώπινης ζωής που δεν είχαν όμως ανθρωπογενή αίτια, φυσικές καταστροφές αλλά βρέθηκα σε ευθύνη και την ανέλαβα», τόνισε ο κ. Τσίπρας. Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τέσσερα χρόνια, από τα πιο δύσκολα με τα μνημόνια. Αυτό το κράτος το αναξιοκρατικό, το πελατειακό, το ρουσφετολογικό, το αναποτελεσματικό δεν το φτιάξαμε εμείς. Έχουμε όμως την ευθύνη να το διορθώσουμε», τόνισε και πρόσθεσε θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για όποιον χρειαστεί, όπου ψηλά και αν αυτός βρίσκεται για να μάθουμε την αλήθεια και να υπάρξει δικαιοσύνη» σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.
Ερωτηθείς εάν ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα, απάντησε ότι έχει εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στη Δικαιοσύνη. Xαρακτήρισε παρέμβαση την επιστολή του κ. Μητσοτάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισ. Ντογιάκο. Ο υιός Ντογιάκος ήταν μετακλητός υπάλληλος στον υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή, τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αν εγώ ήμουν ο κ. Ντογιάκος θα είχα παραιτηθεί».

«Οι πολίτες θα περίμεναν σήμερα από τον κ. Τσίπρα που έχει κυβερνήσει, εκτός από κριτική να προβεί με γενναιότητα και εντιμότητα στη δέουσα και απαιτούμενη από το βάρος των περιστάσεων αυτοκριτική», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευση.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ στην απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ, για την Πέμπτη. Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ, ενώ ΜΕΤΡΟ ΗΣΑΠ και τραμ από τις 10 το πρωί έως και τις τρεις μετά το μεσημέρι. Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Aegean και της Olympic Air. Απεργούν και οι οδηγοί ΤΑΞΙ. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Η απεργία την Πέμπτη θα γίνει κανονικά, διευκρινίζει η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο την έκρινε παράνομη. Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ότι αυτό είναι απολύτως ψευδές, τονίζει η ανώτατη διοίκηση των δημοσίων υπαλλήλων. 24ωρη απεργία για αύριο εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ.

Στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ μετά την κατάρριψη από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφους ενός αμερικανικού drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Νεντ Πράις.
«Είμαστε σε απευθείας επαφή με τους Ρώσους, σε επίπεδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων, δήλωσε ο Νεντ Πράις, μιλώντας για «ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου». Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνείται ότι ρωσικά μαχητικά κατέρριψαν το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού, αποφάσισε για δεύτερη φορά η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Συνελήφθη τελικά ο 19χρονος που είχε προσαχθεί νωρίτερα στην ασφάλεια Αττικής, αφού ταυτοποιήθηκε ως ένα από τα άτομα που επιτέθηκαν στον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι «πνεύμονας» της γειτονιάς και ταυτόχρονα πολύτιμος δημόσιος χώρος που προσφέρει διεξόδους στις Αθηναίες και τους Αθηναίους», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κατα τη διάρκεια παρουσίασης του σχεδίου που κέρδισε στον ανοικτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί τον περασμένο Αύγουστο από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η ομάδα που προκρίθηκε, λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο ήταν αυτή του Αρχιτέκτονα – Μηχανικού, Γεώργιου Τσολάκη.
«Με τη συνεργασία μας με τον Δήμο Αθηναίων και την Ακαδημία Αθηνών κάνουμε πράξη ένα όραμα δεκαετιών του Υπουργείου Πολιτισμού» ανέφερε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Σε αγώνες ρεβάνς για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ Μάντσεστερ Σίτι- Λειψία 3-0 και Πόρτο- Ίντερ 0-0 στο ημίχρονο.

ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο έως και το μεσημέρι της Παρασκευής, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, και πιθανώς χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.
Για αύριο στην Αττική προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
12 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα