back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θέλει «ισότιμους κανόνες ανταγωνισμού» με την Κίνα

Διαβάστε επίσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει «ισότιμους κανόνες ανταγωνισμού» με την Κίνα και να αποφύγει τον κίνδυνο «εξάρτησης», όπως στην ενέργεια, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπερασπιζόμενη το ότι πήρε θέση για το ζήτημα κατά την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον.

«Δεν θέλουμε εξάρτηση, όπως αυτή που είχαμε από τη Ρωσία όσον αφορά τις ορυκτές μορφές ενέργειας», εξήγησε η κυρία φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης που οργανώθηκε χθες Δευτέρα στο Στρασβούργο από το «European Newsroom», στο οποίο συμμετέχουν διάφορα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένου του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Δεν θέλουμε να είμαστε εξαρτημένοι όσον αφορά τις πρώτες ύλες, για παράδειγμα. Κατά συνέπεια, διαφοροποιούμε και ενισχύουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού μας με εταίρους που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες (με την ΕΕ)», συνέχισε η πρόεδρος της Κομισιόν, αμέσως μετά την επίσκεψή της στις ΗΠΑ.

Στην επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο, συμφώνησε με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αρχίσει «αμέσως» διαπραγμάτευση για τη σύναψη «στοχευμένης συμφωνίας για τα μέταλλα στρατηγικής σημασίας» ως προς την ενεργειακή μετάβαση, ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από το Πεκίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα