back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: Ανεύθυνη η στάση του Γ. Βαρουφάκη

Διαβάστε επίσης

«Ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει να συμπεριφέρεται με πρωτοφανή ανευθυνότητα, που δεν επιτρέπεται, όχι σε πολιτικό αρχηγό, δεν επιτρέπεται σε έναν απλό πολίτη. Θα μου πείτε ο κ. Βαρουφάκης είναι ο άνθρωπος που, ως υπουργός Οικονομικών, έκανε τα πάντα για να χάσει η Ελλάδα πάνω από 100 δισ. ευρώ, και δεν φαίνεται, όχι συγνώμη να ζήτησε αυτός από τον ελληνικό λαό, αλλά παριστάνει ότι δεν το έχει καταλάβει ύστερα από τόσα χρόνια», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στο Action24, σχετικά με τα όσα ανέφερε γραμματέας του ΜέΡΑ 25 για την επίθεση σε βάρος του στα Εξάρχεια.

«Επιχείρησε να προκαταλάβει τις έρευνες της ΕΛΑΣ αποδίδοντας την επίθεση σε μπράβους της νύχτας, παρότι έχουν ταυτοποιηθεί ότι προέρχονται από τον αντεξουσιαστικό χώρο, σε μια προσπάθεια να μετατρέψει την επίθεση σε πολιτικό σόου, μήπως και μπει στη Βουλή», σημείωσε ακόμα για το ίδιο θέμα ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Από πόσους θανάτους και πάνω ένας υπουργός δεν μπορεί να κοιμηθεί;»

Όσον αφορά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ο υπουργός υπογράμμισε: «Αυτό που ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία είναι να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες σε όλους. Όταν λέω σε όλους, εννοώ σε όλους. Ασφαλέστατα υπάρχει πολιτική ευθύνη η οποία σε ό,τι αφορά τη δική μας κυβέρνηση αναλήφθηκε από τη πρώτη στιγμή με τον πιο γενναίο τρόπο. Από το ίδιο τον πρωθυπουργό, από τον υπουργό Μεταφορών, τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος παραιτήθηκε μέσα σε κάτι ώρες. Δεν θυμάμαι ποτέ πολιτικό να έχει παραιτηθεί ύστερα από τέτοια τραγωδία, ποτέ».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις των νέων δικαιολογημένες, ενώ ανέφερε ότι αποτελούν και μια ευκαιρία για να ενδυναμωθεί ο διάλογος μαζί τους. «Τα πράγματα αλλάζουν με σκληρή δουλειά και δημιουργικό έργο, αφού βρούμε τι φταίει και το διορθώσουμε», τόνισε στη συνέχεια, ενώ κάλεσε τους νέους «να δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε καλύτερο το κράτος μας».

Αναφερόμενος στον Χρήστο Σπίρτζη και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Μας είπε ότι κοιμόταν ήσυχος τα τέσσερα χρόνια. Ό,τι τα τέσσερα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ οι σιδηρόδρομοι ήταν μια χαρά. Ήταν κακοί πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ξαναέγιναν κακοί μετά το ΣΥΡΙΖΑ. Στις ημέρες αυτού του κυρίου είχαν σκοτωθεί πέντε άνθρωποι σε σιδηροδρομικό δυστύχημα. Από πόσους θανάτους και πάνω ένας υπουργός δεν μπορεί να κοιμηθεί; Η Ν.Δ λοιπόν ανέλαβε με γενναιότητα τις ευθύνες, τις πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση των σιδηροδρόμων και το ρόλο που μπορεί να έχει παίξει αυτή η κατάσταση στο τραγικό αυτό δυστύχημα. Είναι άλλο πράγμα η πολιτική ευθύνη και άλλο η ποινική ευθύνη. Την ποινική ευθύνη θα την εξετάσει η δικαιοσύνη, θα κατανείμει τις ευθύνες, θα στείλει αυτούς που πρέπει στα δικαστήρια. Η πολιτική ευθύνη αναλήφθηκε από τη κυβέρνηση, δεν βλέπω να αναδέχεται τις ευθύνες της η αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει βάλει το κεφάλι μέσα στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο και δεν θέλει να δει τις βαριές, δικές της ευθύνες, για την κατάντια των ελληνικών σιδηροδρόμων».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε ακόμα στα εξής θέματα:

– Στην εγκληματικότητα στους νέους, σημειώνοντας, ότι το φαινόμενο προβληματίζει την ελληνική κοινωνία, ενώ προσέθεσε ότι πρέπει να δοθεί βάρος από την οικογένεια, το σχολείο και την αυτοδιοίκηση στη δημιουργία διεξόδων για τους νέους.

– Στην αστυνόμευση στην Αττική, τονίζοντας ότι έχουν αυξηθεί κατά 70% οι περιπολίες στο Λεκανοπέδιο. Παράλληλα, ανέφερε ότι μειώθηκε η μεσαία και χαμηλή εγκληματικότητα κατά 20%- 25% σε σχέση με την περίοδο 2015 – 2019.

– Στο φράχτη στον Έβρο, υπογραμμίζοντας, ότι εντός του μηνός πιθανότατα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των επί πλέον 35 χιλιομέτρων που έχουν δημοπρατηθεί, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τους στο επόμενο δεκάμηνο. Συμπλήρωσε δε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η ασφάλεια των συνόρων και ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη στο σύνολο των συνόρων».

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε πως θα αξιολογηθεί ό,τι θετικό έχει γίνει στην τετραετία και οι πολίτες δεν θα ρισκάρουν. «Με το να ανατρέψεις την θετική δουλειά, δεν πας μπροστά. Σημασία έχει να βελτιώνεις τα λάθη και τις αδυναμίες για να μπορέσεις να προχωρήσεις και να δημιουργήσεις ένα καλύτερο αύριο. Οι Έλληνες έχουν πλέον τη γνώση και την εμπειρία και όταν έλθει η ώρα των εκλογών θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλεια και το μέλλον της Ελλάδας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα