back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώσεις αύριο στις 11 το πρωί του υπουργού εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Θα προηγηθεί συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρέμεινε “πιστή” στις εξαγγελίες της και προχώρησε τελικά σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, δηλαδή στο 3,5% παρά την οικονομική ταραχή στις τράπεζες. Η αύξηση αυτή έγινε βάσει του στόχου μας για επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2%, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ. Πρόσθεσε, πάντως, ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις αγορές και είναι έτοιμη να παρέμβει όπου είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών και της Ευρωζώνης. Ωστόσο, ενδεικτικό της επιφυλακής στην οποία βρίσκεται η ΕΚΤ, είναι το ότι από τη σημερινή απόφαση του ΔΣ έχει αφαιρεθεί η φράση ότι “η Τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει σημαντικά τα επιτόκια με σταθερό ρυθμό”.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είναι σαφώς σε καλύτερη θέση, ώστε να απορροφήσει τυχόν κλυδωνισμούς από τις διεθνείς αγορές”, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι δεν χωρεί εφησυχασμός, γιατί οι αβεβαιότητες παγκοσμίως είναι πολλές και οι προκλήσεις νέες και μεγάλες.

Άνοιξε η Πανεπιστημίου, που παρέμενε κλειστή λόγω νέας έντασης στα Προπύλαια μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο τέλος των διαδηλώσεων, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας των συνδικάτων για την τραγωδία στα Τέμπη. Συνολικά σε 12 προσαγωγές προχώρησε από το πρωί η ΕΛΑΣ, εκ των οποίων οι 6 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Σε περισσότερες από δέκα προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επίθεση με βαριοπούλες δέχθηκε από κουκουλοφόρους το αυτοκίνητο της βουλευτoύ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Βουκουρεστίου. Τραυματίστηκε ο αστυνομικός της.

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ η Αθήνα. Έως τις 9:00 το βράδυ θα κυκλοφορούν λεωφορεία και τρόλεϊ. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, προβλήματα και στις πτήσεις.

Όπως επιβεβαιώνεται και από βίντεο ντοκουμέντο, δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση κατά ειρηνικών διαδηλωτών και έπνιξαν την μεγάλη πορεία στα χημικά, μόνο και μόνο για να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας”, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την Δευτέρα η συνεδρίαση της Eπιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής, όπου έχουν κληθεί οι πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Χρήστος Σπίρτζης, και Κώστας Καραμανλής, ενώ θα καταθέσει και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ενημέρωσε χθες την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Για “ψέμματα” όσον αφορά το ότι λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα κατηγόρησε τον κ. Γεραπετρίτη, από το βήμα της Βουλής, ο Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Το επιτελικό κράτος στην περίπτωση των Τεμπών απέτυχε. Η συγγνώμη του Πρωθυπουργού είναι παραδοχή ενοχής”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

Σε αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και τραυματιών προχωρά η Hellenic Train τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή η κίνηση “δεν συνιστά σε καμία περίπτωση αποδοχή ευθύνης” από την πλευρά της. Μεταξύ άλλων, στις οικογένειες των θανόντων θα προκαταβάλει 42.000 ευρώ. Στους τραυματίες 5.000 ευρώ εάν μέχρι την ημερομηνία της ανακοίνωσης δεν νοσηλεύονται και 10.000 ευρώ εάν παραμένουν σε νοσοκομείο.

Εβδομήντα ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ – 96 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Υποχωρεί η γρίπη στη χώρα μας.

Με το διεθνές βραβείο για τις πολιτικές της στον τομέα της δημόσιας υγείας, τιμήθηκε η Αθήνα κατά τη διάρκεια της 1ης Συνόδου Κορυφής του Δικτύου για Υγιείς Πόλεις, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο.

Τέσσερις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας έφηβος, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά σήμερα στην Τζενίν, στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ο ισραηλινός στρατός εισήλθε το μεσημέρι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας. Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων τέσσερις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Περίπου 1.500 νέοι πραγματοποιούν πορεία προς τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, στο Παρίσι, διαμαρτυρόμενοι για την έγκριση, χωρίς ψηφοφορία αλλά με προεδρικό διάταγμα, της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Πρόταση μομφής καταθέτει ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός – Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν τα συνδικάτα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στις 20.00 Ζαλγκίρις- Ολυμπιακός και στις 22.00 Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες, αύριο, στην Αττική. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και θα σταματήσουν. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και από το μεσημέρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα