back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Προ αδιεξόδου η κυβέρνηση Μακρόν στη Γαλλία, καθώς κοινοβούλιο συνδικάτα και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης διαφωνούν στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και λένε ‘’όχι’’ στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 64 έτη. Η κυβέρνηση αποφάσισε να παρακάμψει την ολομέλεια και να περάσει το νομοσχέδιο με προεδρικό διάταγμα. Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν έγινε αποδέκτης πολλών αποδοκιμασιών στην Εθνοσυνέλευση, ενώ η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγα λεπτά, όταν αριστεροί βουλευτές, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο, εμπόδισαν την Μπορν να μιλήσει. Ορισμένοι κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Όχι στα 64 χρόνια». Κόμματα της αντιπολίτευσης απειλούν να καταθέσουν πρόταση μομφής και να ρίξουν την κυβέρνηση μακρόν, ωστόσο το ρεπουμπικανικό κόμμα ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει πρόταση μομφής που θα κατατεθεί από άκρα αριστερά ή άκρα δεξιά.

Την αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Απριλίου αναμένεται να ανακοινώσει στις 11 αύριο το πρωί, ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Θα προηγηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση θα κυμανθεί γύρω στο 7,6 – 7,8 %, με τον μισθό να διαμορφώνεται στα 770 ευρώ περίπου, από 713 που είναι σήμερα.

Υπό το φόβο εκτεταμένης τραπεζικής κατάρρευσης οι ΗΠΑ: Μετά την Silicon Valley Bank, τη Signature και την Silfergate Bank, προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει και η First Republic, γνωστή και ως τράπεζα των ευπόρων. Η Ελβετία τώρα, ανακοίνωσε πακέτο δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να διασωθεί μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, η Credit Suisse. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, είναι σαφώς σε καλύτερη θέση, ώστε να απορροφήσει τυχόν κλυδωνισμούς από τις διεθνείς αγορές”, διαβεβαίωσε από την Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας. Υπογράμμισε ωστόσο, ότι ‘’δεν χωρά εφησυχασμός, γιατί οι αβεβαιότητες παγκοσμίως είναι πολλές και οι προκλήσεις νέες και μεγάλες’’. Η Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα ‘’παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις αγορές και είναι έτοιμη να παρέμβει όπου είναι απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών και της Ευρωζώνης’’ δήλωσε μεταξύ άλλων η Κριστίν Λαγκάρντ. Νωρίτερα σήμερα η ΕΚΤ ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, δηλαδή στο 3,5%

Περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές – σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας – συμμετείχαν στα σημερινά συλλαλητήρια, στο πλαίσιο της 24ης απεργίας των συνδικάτων για την τραγωδία των Τεμπών. Τις ειρηνικές πορείες αμαύρωσαν επεισόδια που σημειώθηκαν από το Σύνταγμα έως τα Προπύλαια, όταν – σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- ‘’ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσαν μολότοφ, ξύλα και πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε αστυνομικοί και να προκληθούν ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες και δημόσιες υποδομές’’. Η αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους προσαχθέντες, ταυτοποιήθηκε ένας 35χρονος ως ένας εκ των δραστών της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια την περασμένη Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής διέταξε έρευνα για τον γερανό της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο -σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα μαζικής δικτύωσης – πέρασε μέσα από το σημείο που εκτυλίσσονταν επεισόδια, επί της οδού Ακαδημίας. Πηγές της Αστυνομίας ανέφεραν ότι ο οδηγός του γερανοφόρου φοβήθηκε ότι ‘’θα τον κάψουν ζωντανό σε περίπτωση που θα εγκλωβιζόταν ανάμεσα στους κουκουλοφόρους, για αυτό ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει’’.

Αναίτια και απρόκλητη επίθεση κατά ειρηνικών διαδηλωτών κατήγγειλε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση με βαριοπούλες δέχθηκε από κουκουλοφόρους το αυτοκίνητο της βουλευτoύ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Βουκουρεστίου. Τραυματίστηκε ο αστυνομικός της.

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η αστυνομική και εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας με 57 νεκρούς στα Τέμπη. Αύριο, αναμένεται να απολογηθούν ή να ζητήσουν προθεσμία τόσο επιθεωρητής κυκλοφορίας όσο και οι δύο σταθμάρχες Λάρισας που φέρεται να εγκατέλειψαν μια ώρα νωρίτερα τις θέσεις τους. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες αντίστοιχες με εκείνες του ήδη προφυλακισμένου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας. Ταυτόχρονα διερευνώνται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια του ΟΣΕ. Παράλληλα, στις 11 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. ‘Έχουν κληθεί οι πρώην Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Χρήστος Σπίρτζης, και Κώστας Καραμανλής, ενώ θα καταθέσει και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Έκκληση σε Μόσχα και Κίεβο να ξεκινήσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες απηύθυνε το Πεκίνο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών με τον Ουκρανό ομόλογό του. Στο μεταξύ, η Πολωνία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην παράδοση 4ων μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στην Ουκρανία, αυξάνοντας την πίεση και σε άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ να αναλάβουν παρόμοιες δεσμεύσεις.

Με το διεθνές βραβείο για τις πολιτικές της στον τομέα της δημόσιας υγείας, τιμήθηκε η Αθήνα κατά τη διάρκεια της 1ης Συνόδου Κορυφής του Δικτύου για Υγιείς Πόλεις, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο.

Στην αθλητική επικαιρότητα, και στην 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με74-72 εκτός έδρας της Ζαλγκίρις Κάουνας και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Αυτή την ώρα: Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες, αύριο, στην Αττική.. βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και θα σταματήσουν. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου –

12,4 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα