back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Θα μπορούσε να είναι κατασκοπευτική ταινία χολιγουντιανής έμπνευσης, είναι ωστόσο πραγματική ιστορία που έφερε στο φως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών: Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, Ρωσίδα κατάσκοπος επιδεικνύοντας πλαστά χαρτιά ομογενούς, πολιτογραφήθηκε το 2018 Ελληνίδα, με το όνομα Μαρία Τσάλλα, εργαζόταν ως φωτογράφος και παράλληλα διατηρούσε κατάστημα ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στο Παγκράτι. Στην πραγματικότητα ήταν ειδικά εκπαιδευμένο μέλος της ρωσικής ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο ”illegals”. Οι κατάσκοποι αυτής της ομάδας, χρησιμοποιούν ως κάλυψη παραποιημένα ατομικά έγγραφα που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει. Η συγκεκριμένη μάλιστα χρησιμοποίησε τα στοιχεία βρέφους που γεννήθηκε το 1991 και απεβίωσε σχεδόν αμέσως. Η επιτυχία της ΕΥΠ ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και αφορά το σύνολο των δυτικών χωρών καθώς η Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα όπως είναι το πραγματικό της όνομα, εξαιτίας του ελληνικού διαβατηρίου της ταξίδευε ελεύθερα σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, με πρόσχημα δε την ιδιότητά της ως φωτογράφου, φέρεται να εκτελούσε εντολές από τους Ρώσους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών.. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Σμίρεβα, διέφυγε στη Ρωσία, τον περασμένο Ιανουάριο

Την αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Απριλίου αναμένεται να ανακοινώσει στις 11 αύριο το πρωί, ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Θα προηγηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση θα κυμανθεί γύρω στο 7,6 – 7,8 %, με τον μισθό να διαμορφώνεται στα 770 ευρώ περίπου, από 713 που είναι σήμερα.

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η αστυνομική και εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της sιδηροδρομικής τραγωδίας με 57 νεκρούς στα Τέμπη. Aύριο, αναμένεται να απολογηθούν ή να ζητήσουν προθεσμία τόσο επιθεωρητής κυκλοφορίας όσο και οι δύο σταθμάρχες Λάρισας που φέρεται να εγκατέλειψαν μια ώρα νωρίτερα τις θέσεις τους. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες αντίστοιχες με εκείνες του ήδη προφυλακισμένου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας. Ταυτόχρονα διερευνώνται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια του ΟΣΕ. Παράλληλα, στις 11 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. ‘Έχουν κληθεί οι πρώην Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Χρήστος Σπίρτζης, και Κώστας Καραμανλής, ενώ θα καταθέσει και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Με το διεθνές βραβείο για τις πολιτικές της στον τομέα της δημόσιας υγείας, τιμήθηκε η Αθήνα κατά τη διάρκεια της 1ης Συνόδου Κορυφής του Δικτύου για Υγιείς Πόλεις, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο.

Περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές – σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας – συμμετείχαν στα σημερινά συλλαλητήρια, στο πλαίσιο της 24ης απεργίας των συνδικάτων για την τραγωδία των Τεμπών. Τις ειρηνικές πορείες αμαύρωσαν επεισόδια που σημειώθηκαν από το Σύνταγμα έως τα Προπύλαια, όταν – σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- ‘’ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσαν μολότοφ, ξύλα και πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε αστυνομικοί και να προκληθούν ζημιές σε ιδιωτικές περιουσίες και δημόσιες υποδομές’’. Η αστυνομία προχώρησε σε 14 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις. Εν τω μεταξύ, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής διέταξε έρευνα για τον γερανό της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο -σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα μαζικής δικτύωσης – πέρασε μέσα από το σημείο που εκτυλίσσονταν επεισόδια, επί της οδού Ακαδημίας. Πηγές της Αστυνομίας ανέφεραν ότι ο οδηγός του γερανοφόρου φοβήθηκε ότι ‘’θα τον κάψουν ζωντανό σε περίπτωση που θα εγκλωβιζόταν ανάμεσα στους κουκουλοφόρους, για αυτό ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει’’.

Αύριο απολογείται ο 19χρονος που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη την περασμένη Παρασκευή στα Εξάρχεια. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έχει αφεθεί ο 17χρονος που είχε συλληφθεί με τις ίδιες κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των προσαχθέντων για τα σημερινά επεισόδια στα Προπύλαια, ταυτοποιήθηκε για την ίδια υπόθεση ένας 35χρονος.

Στην αθλητική επικαιρότητα, και στην 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός 43 –52 στο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 74-72 εκτός έδρας της Ζαλγκίρις Κάουνας και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες, αύριο, στην Αττική.. βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού. Άνεμοι από βόρειες – βορειο ανατολικές διευθύνσεις τοπικά έως 8 μποφόρΗ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

11,7 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα