back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Τζαβάρας: Το επιτελικό κράτος στην περίπτωση των Τεμπών απέτυχε

Διαβάστε επίσης

«Το επιτελικό κράτος στην περίπτωση των Τεμπών απέτυχε. Η συγγνώμη του πρωθυπουργού είναι αναγνώριση κάποιας ενοχής που αισθάνεται και υπαιτιότητας που σχετίζεται με κάτι για το οποίο δεν αισθάνεται καλά. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως το επιτελικό κράτος στο σημείο αυτό δεν λειτούργησε, απέτυχε», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Ο κ. Τζαβάρας ερωτηθείς αν ο κ. Καραμανλής θα πρέπει να είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ είπε έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι ωστόσο είναι θέμα του ίδιου αλλά και του προέδρου της ΝΔ ο οποίος και θα πάρει την απόφαση: «πιστεύω πως ο πρόεδρος θα λάβει τη σωστή απόφαση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας .
Ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως μετά την σιδηροδρομική τραγωδία υπάρχει αλλαγή των δεδομένων και εκτίμησε πως θα λειτουργήσει σαν καταλύτης πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων: «αυτό που θα προκύψει σε επίπεδο συνεπειών και των επιρροών που θα ασκήσει θα πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστεί ενωμένα από τους πολιτικούς και την κοινωνία βλέποντας ειδικά το κοινωνικό κίνημα που δημιουργείται και έχει ως επίκεντρο την απόδοση ευθυνών την δικαιοσύνη και την διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών».

Τέλος ο κ. Τζαβάρας χαρακτήρισε παράνομη την μετάταξη – πρόσληψη του σταθμάρχη εξηγώντας πως «αυτή προκύπτει από τις διατάξεις των άρθρων 2,4,6 του νόμου 4440 του 2016 η οποία καταδεικνύει τις δύο φάσεις που υπάρχουν δηλαδή της απόλυσης από την αρχική του θέση και την μετάταξη του στη νέα όπου πρέπει να τηρηθούν όπως προβλέπεται τα τυπικά προσόντα που ορίζει ο ΟΣΕ. Αν δει κανείς τον ενιαίο πίνακα του συστήματος μετάταξης του 2022 που ανακοινώνονται τα τυπικά προσόντα εκεί αναφέρεται το 48ο έτος ηλικίας. Μπαίνει γιατί αποτελεί ουσιαστικό τυπικό προσόν. Το άρθρο 33 του εσωτερικού κανονισμού που αναφέρει τήρηση τυπικών προσόντων εκτός ορίου ηλικίας αφορά μόνο μετατάξεις στο εσωτερικό του οργανισμού για π.χ από κλειδούχος , σταθμάρχης» εξήγησε ο κ. Τζαβάρας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα