back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Το δίλημμα είναι ή ένα κράτος λάφυρο των εκάστοτε κυβερνώντων ή ένα κράτος εγγυητή του δημοσίου συμφέροντος

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη στη σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη άσκησε εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στη θεματική εκδήλωση «Ανθεκτική Οικονομία – Δίκαιη Κοινωνία – Ισχυρή Ελλάδα» στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Μετά από αυτή την τραγωδία άνοιξε η κουρτίνα της αποκάλυψης για δεύτερη φορά. Τι είναι το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη; Τι είναι αυτό το σύστημα εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου; Το δήθεν σύστημα των “αρίστων”. Ένα σύστημα που όταν όλα πάνε καλά γίνονται με εντολή Μητσοτάκη. Όταν τίποτα δεν πάει καλά, ο κ.Μητσοτάκης δεν ξέρει τίποτα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: Αυτή, λοιπόν, η απόλυτη ανευθυνότητα, θα κριθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αλλά θα κριθεί μέσα από μια αλληλουχία τραυματικών εμπειριών για τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ έθεσε παράλληλα το διακύβευμα της εκλογικής κάλπης λέγοντας: Το δίλημμα,των εθνικών εκλογών που έρχονται, δεν είναι “Τσίπρας ή Μητσοτάκης”. Δεν είναι “Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ”. Το πραγματικό δίλημμα είναι: Ή ένα κράτος λάφυρο των εκάστοτε κυβερνώντων για να το αξιοποιούν με μόνο στόχο το πελατειακό κράτος και την ενίσχυση της εξουσίας τους ή ένα κράτος εγγυητή του δημοσίου συμφέροντος που θα δώσει προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Εξαπολύοντας πυρά τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως οι δυο τους «έχουν μόνο μία αρχή: Είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα μόνο για τη θέση της εξουσίας. Εργαλειοποιούν τις καταστάσεις. Ο ένας έλεγε ότι θα αλλάξει την Ελλάδα και θα φέρει ισχυρούς θεσμούς και ο άλλος έλεγε ότι θα φέρει κοινωνική δικαιοσύνη. Τα αποτελέσματα τα βιώνετε στο πετσί σας».

Σύμβαση 717-Σταθμάρχης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ υπήρξε αιχμηρός και ως προς την τοποθέτηση του προφυλακισμένου σταθμάρχη στη συγκεκριμένη θέση διερωτώμενος αν «στελέχωσαν τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με ανθρώπους που γνωρίζουν τι σημαίνει τρένο ή με κομματικά ρουσφέτια; Με κομματικά ρουσφέτια γιατί σε άλλη περίπτωση θα είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους» παρατήρησε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με την σύμβαση 717 για την εγκατάσταση συστήματος τηλεδιοίκησης, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «η σύμβαση ανέφερε ότι θα υλοποιηθεί σε δύο χρόνια. Το 2016 δεν έγινε τίποτα. Από το 2017 μέχρι σήμερα πήρε επτά παρατάσεις. Και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Νέας Δημοκρατίας. *Υποστηρίζουν τώρα ότι το έργο θα υλοποιηθεί τους επόμενους μήνες. Θέλω να γνωρίζετε το εξής: Ακόμη και αν υλοποιηθεί, η κατηγορία προστασίας θα είναι επίπεδο 1 στην Ελλάδα, όταν σε όλη την Ευρώπη είναι πια επίπεδο 2. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε λίγα χρόνια θα ψάχνουμε ανταλλακτικά και δεν θα βρίσκουμε» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να δώσουμε αγώνα για να δείξουμε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος. Ένας δρόμος αξιοπρέπειας. Δεν πρόκειται να εργαλειοποιήσω ούτε την οργή ούτε την αγανάκτηση. Αγωνιώ, όμως, για να ανοίξουμε όλοι μαζί ένα νέο δρόμο προοπτικής για όλους τους Έλληνες. Ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, καλών θέσεων εργασίας που θα κάνει τα παιδιά σας να μείνουν στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν και να φτιάξουν την ισχυρή Ελλάδα του μέλλοντος» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Οικονομική πρόταση ΠΑΣΟΚ

Παρουσιάζοντας τον πυρήνα της οικονομικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης υπεραμύνθηκε της *διαφορετικής φιλοσοφίας αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης* και της κατεύθυνσης τους όχι για την εξυπηρέτηση συμφερόντων αλλά για την *ενίσχυση των υποδομών, του κοινωνικού κράτους και της ενεργειακής δημοκρατίας.

Την παραμονή των ανακοινώσεων της Κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να υιοθετήσει την πρόταση των εργαζομένων και να μην ανακοινώσει ούτε ευρώ λιγότερο από την πρόταση της ΓΣΕΕ. Δεν αρκεί όμως ούτε αυτό, όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης-οφείλει *να απελευθερώσει τις τριετίες, ώστε οι αμειβόμενοι με τις κατώτερες αποδοχές να εξελίσσονται μισθολογικά. Οφείλει να κηρύξει επιτέλους ως υποχρεωτικές τις κλαδικές συμβάσεις, που έχουν υπογράφει, με πρώτη αυτή των ξενοδοχοϋπαλλήλων που για την Κρήτη αφορά πολλές χιλιάδες εργαζόμενους.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα