back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός: Η πρώτη θέση περνάει από το Κάουνας

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας για την 29η αγωνιστική της Euroleague, με τους ερυθρόλευκους να θέλουν τη νίκη για να κλειδώσουν μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά και την ήττα της Ρεάλ από την Εφές στο εξ αναβολής παιχνίδι είναι πλέον μόνοι πρώτοι, με 6 αγωνιστικές να απομένουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Επόμενη δοκιμασία για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι το Κάουνας, όπου θα φιλοξενηθεί από τη Ζάλγκιρις (20:00, NovaSports 4).

Οι Λιθουανοί βρίσκονται στο 15-13 και ισοβαθμούν με άλλες 4 ομάδες στις παρυφές της οκτάδας. Η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις παρά τις πολλαπλές ατυχίες με τραυματισμούς συνεχίζει να παλεύει για την υπέρβαση της πρόκρισης, και απέναντι στους «ερυθρόλευκους» φιλοδοξεί να συνεχίσει το σερί δύο νικών που έχει μετά την περασμένη «διαβολοβδομάδα», με Άλμπα και Βιλερμπάν.

Για τον Ολυμπιακό, ενδεχόμενη ήττα δεν θα είναι καταστροφική όμως η νίκη θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο στόχο, που είναι η πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια.
Όσον αφορά τις απουσίες, απών θα είναι ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ ένιωσε ένα σφίξιμο στη γάμπα στον νικηφόρο αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο και να απουσιάσει από το ματς της περασμένης Κυριακής με τον Προμηθέα.

Από τη Ζάλγκιρις, αμφίβολος είναι ο Αϊζάια Τέιλορ, που ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με τη Ρίτας Βίλνιους, αλλά η συμμετοχή του κρίνεται πολύ πιθανή.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα