back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρώην κυβερνήτης πολιτείας του Μεξικού καταδικάζεται να εκτίσει 9 χρόνια κάθειρξη στις ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Ταμαουλίπας (βορειοανατολικό Μεξικό) καταδικάστηκε να εκτίσει εννιά χρόνια κάθειρξη από δικαστήριο των ΗΠΑ για διαφθορά, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Τομάς Γιάριγκτον Ρουβαλκάμπα, κυβερνήτης από το 1999 ως το 2005 της πολιτείας αυτής, που γειτονεύει με το Τέξας και όπου η βία αποτελεί γάγγραινα, ομολόγησε πως είχε λάβει 3,5 εκατ. δολάρια σε δωροδοκίες, ποσό που χρησιμοποίησε για να αγοράσει ακίνητα στις ΗΠΑ, πολυτελή αυτοκίνητα και ιδιωτικά αεροσκάφη.

Ο πρώην κυβερνήτης, 66 ετών, υποψήφιος για την προεδρία του Μεξικού το 2005, είχε συλληφθεί το 2017 στην Ιταλία, όπου ταξίδεψε με πλαστά έγγραφα και εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2018.

Καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστή στο Τέξας θα εκδοθεί στην πατρίδα του αφού εκτίσει την ποινή του, διευκρίνισε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Ακόμη κι αν είσαι κυβερνήτης σε μεξικανική πολιτεία, δεν θα μείνουμε άπραγοι αν χρησιμοποιείς τη θέση σου για να πλουτίσεις παράνομα και παραβιάζεις τη νομοθεσία των ΗΠΑ», τόνισε στην ανακοίνωση ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Αλάμνταρ Χαμντάνι.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα