back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σιγκαπούρη: Θα συνεργαστεί με την Ινδονησία, την ASEAN και τον ΟΗΕ για την προώθηση ειρηνευτικού σχεδίου στη Μιανμάρ

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λουνγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του θα συνεργαστεί με την Ινδονησία και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και με εταίρους, όπως ο ΟΗΕ, για να ασκήσουν πιέσεις στο στρατιωτικό καθεστώς της Μιανμάρ να εφαρμόσει ειρηνευτικό σχέδιο που παραμένει σε τέλμα.

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης έκανε τη δήλωση αυτή έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο.

Οι δύο ηγέτες, πρόσθεσε ο Λι, εξέφρασαν τη λύπη τους για την έλλειψη προόδου όσον αφορά ειρηνευτικό σχέδιο του οποίου ηγήθηκε η Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) για τη Μιανμάρ, η οποία μαστίζεται από τη βία και τις ταραχές μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021, το οποίο ανέτρεψε μια δεκαετία δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.

“Η Σιγκαπούρη θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ινδονησία και τα μέλη της ASEAN και εταίρους της ASEAN, όπως ο ΟΗΕ, για να προωθήσει την πλήρη εφαρμογή της συναίνεσης των πέντε σημείων”, σημείωσε ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, αναφερόμενος στο ειρηνευτικό σχέδιο στο οποίο συμφώνησε ο ηγέτης της χούντας της Μιανμάρ με την ASEAN.

Η Ινδονησία προεδρεύει αυτήν την περίοδο της δεκαμελούς ASEAN.

Επιπλέον η Σιγκαπούρη με την Ινδονησία θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανακοίνωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών.

Η συμφωνία αυτή βρίσκεται μεταξύ διαφόρων μνημονίων κατανόησης που υπογράφηκαν από τις δύο χώρες, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ανταλλαγή γνώσεων με τη Σιγκαπούρη που θα μπορούσε να στηρίξει την ανάπτυξη της μελλοντικής πρωτεύουσας της Ινδονησίας Νουσαντάρα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα