back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μια νέα, σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη παιδική χαρά στο Μεταξουργείο

Διαβάστε επίσης

Ακόμη μία υπερσύγχρονη και πιστοποιημένη παιδική χαρά απολαμβάνουν οι μικροί Αθηναίοι στο Μεταξουργείο.

Ο Δήμος Αθηναίων, αξιοποιώντας το επιτυχημένο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» και με την πολύτιμη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, δημιούργησε ένα νέο, ασφαλές σημείο αναψυχής για τα παιδιά όλων των ηλικιών, σε μια προσπάθεια να καλύψει τη ζωτικής σημασίας ανάγκη τους, για χώρους παιχνιδιού και διασκέδασης.

Η νέα παιδική χαρά -31η στη σειρά που παραδίδεται την τελευταία τριετία από τον Δήμο Αθηναίων- έχει έκταση περίπου 400 τ.μ. και βρίσκεται μόλις μια «ανάσα» από την Πλατεία Αυδή και τη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για έναν όμορφο, ασφαλή και λειτουργικό “προορισμό” για τα παιδιά, αλλά και όλη την οικογένεια, στον οποίο έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη διαδρομή παιχνιδιού με πολλές διακλαδώσεις, ώστε το κάθε παιδί ή η ομάδα του να επιλέγουν -ανάλογα με την ηλικία τους- το είδος δραστηριότητας.

Στην παιδική χαρά σχεδιάστηκε ειδικός χώρος για τα νήπια, ενώ το σύνολο των παιχνιδιών και των οργάνων έχουν τοποθετηθεί σε χυτό δάπεδο ασφαλείας. Ο πλήρης και σύγχρονος εξοπλισμός που διαθέτει ο χώρος, δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς επισκέπτες να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης και παιχνιδιού.

Τα νέα όργανα της παιδικής χαράς συνθέτουν ένα μικρό «δάσος» στην καρδιά της αστικής περιοχής: πολυσύνθετα δεντρόσπιτα (με ανισοϋψείς πύργους, τσουλήθρα, ανεμόσκαλα, γέφυρα, αναρρίχηση), μπάλες μουσικής αφήγησης, παιχνίδια ελατηρίου, όργανα ισορροπίας, τετραθέσια τραμπάλα με ελατήριο, διαδραστικά ταμπλό για την εκμάθηση των αριθμών και άσκηση λογικής, διθέσιες κούνιες και κούνια-φωλιά για τα νήπια.

«Στόχος μας είναι σε απόσταση δέκα λεπτών με τα πόδια από το σπίτι, κάθε μικρός και κάθε μικρή Αθηναία να έχει μια σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά. Σήμερα κάναμε το 31ο βήμα! Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Ωνάση για την πολύτιμη συμβολή», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η νέα παιδική χαρά έχει εξοπλιστεί πλήρως βάσει των σύγχρονων προτύπων ασφαλείας.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα