back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε αναβάθμιση των προοπτικών του αξιόχρεου της Ελλάδας σε θετικές από σταθερές προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, επιβεβαιώνοντας το αξιόχρεο στη βαθμίδα Ba3. Στο σκεπτικό αναφέρονται οι προοπτικές μίας περιόδου υψηλότερης αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ σε σχέση με την περασμένη δεκαετία, εν μέρει ως αποτέλεσμα βελτιώσεων στη διακυβέρνηση και αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και τον τραπεζικό τομέα, οι οποίες αποφέρουν πιο ξεκάθαρα καρπούς. 

Την έγκριση της πιθανής πώλησης στην Ελλάδα, επιθετικών αμφίβιων οχημάτων και σχετικού εξοπλισμού αποφάσισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο έστειλε σχετική επιστολή στο Κογκρέσο. Στην ανακοίνωση του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτηρίζει τη χώρα μας ως ένα κρίσιμο ΝΑΤΟϊκό σύμμαχο που παίζει σημαντικό ρόλο για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη.  

Συνεδριάζει σήμερα, για πρώτη φορά, το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός όλων των δράσεων που αφορούν στη συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών ασφαλείας των σιδηροδρόμων.  

Σε πόρισμά της η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων χαρακτηρίζει ανεπαρκή την εκπαίδευση των σταθμαρχών Λάρισας’ και ζητά από τον ΟΣΕ την απομάκρυνση όσων παρακολούθησαν τον ίδιο κύκλο εκπαίδευσης’. Από πλευράς του ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων, υπογραμμίζει ότι ‘’η ίδια Ρυθμιστική αρχή που υπογράφει το πόρισμα, είχε εγκρίνει από τον Ιούλιο του 2021 τον οδηγό  σπουδών, πάνω στον οποίο βασίστηκε η διαδικασία και το αντικείμενο εκπαίδευσης.  

Στα 780 ευρώ αυξάνεται από 1ης Απριλίου ο κατώτατος μισθός, από 713 ευρώ που είναι σήμερα. Αναλογικές αυξήσεις θα δοθούν σε συνολικά 19 επιδόματα. Το επίδομα ανεργίας διαμορφώνεται στα 479 ευρώ.   

Επιστολή προς την Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Παύλος Πολάκης ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του κόμματος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί για τις ενέργειες που οδήγησαν στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, και μιλά λάθος χειρισμούς και εκατέρωθεν παρεξηγήσεις.  

Ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, θεωρώντας τον υπεύθυνο για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης και μεταφοράς πληθυσμού και συγκεκριμένα παιδιών, από κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. “Οι όποιες αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είναι «άκυρες» σε σχέση με τη Ρωσία σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Το Κίεβο χαρακτήρισε την απόφαση ιστορική, ενώ ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ ανέφερε ότι η κίνηση αυτή είναι μόνο η αρχή για να λογοδοτήσει η Ρωσία για τα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες στην Ουκρανία. Δικαιολογημένη χαρακτήρισε την απόφαση ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και υποστήριξε ότι ο Πούτιν έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου. 

Και ο καιρός 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική. Θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα