back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Το σύστημα της τοπικής τηλεδιοίκησης στη Λάρισα το οποίο αφορά περίπου 8,5 χιλιόμετρα της διαδρομής λειτουργούσε απολύτως την νύχτα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, επανέλαβε με έμφαση ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Κέντρου Ασφαλείας Σιδηροδρόμων.

Ο εκτελών και χρέη Υπουργού Μεταφορών έθεσε ως στόχο την ‘’αναβάθμιση της εμπιστοσύνης του κοινού στις μετακινήσεις’’ ενώ προανήγγειλε ότι την Τετάρτη θα οριστεί το πλαίσιο και οι δικλείδες ασφαλείας για την εκκίνηση του σιδηροδρόμου, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των δρομολογίων περίπου είκοσι πέντε μέρες, πριν από το Πάσχα.

Αναφερόμενος στην εθνική τραγωδία των Τεμπών, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Μαρούσι, επεσήμανε ότι ‘’Δικαίωση για τα θύματα είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει ποτέ στην χώρα .. να αλλάξουμε εκείνη την Ελλάδα που έρχεται από το παρελθόν και μας πληγώνει”

Από πλευράς του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος προέταξε το ψέμα, την επικοινωνία, τη δικαιολογία».. Επέστρεψε ο πολακισμός στη ρητορική, το ύφος, το περιεχόμενο των λόγων του κ. Τσίπρα.. με ψέματα, λαϊκισμό, συκοφαντίες και ανακρίβειες ακόμη και για μια τέτοια τραγωδία’’ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου..

«Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι υπέρτατο χρέος.. Δεν μπορεί να λογίζεται ως “θυσία” για να κάνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες τα αυτονόητα» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Την παραμονή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια στου ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, μετά από σχετική εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αποδέχθηκε την επιστολή μεταμέλειας του αντάρτη βουλευτή υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα διαγραφών και προγραφών..

Άμεση ήταν η δημόσια τοποθέτηση δικαίωσης του Παύλου Πολάκη: ‘’ «Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι” έγραψε μεταξύ άλλων αναρτώντας μια κοινή φωτογραφία του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η επιστροφή Πολάκη σχολιάστηκε από κόμματα του κοινοβουλίου

‘’Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι ο «πολακισμός» είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές’’ σχολίασε η ΝΔ

Καυστικό ήταν το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: ‘’η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα λήγει άδοξα, σημαίνει και ανοχή των προγραφών που εξαπέλυσε προ 20 ημερών εναντίον δημοσιογράφων και δικαστών’’ ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση του.

Δωρεάν προγράμματα κολύμβησης και ειδικής εκγύμνασης για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία διοργανώνει και αυτή τη χρονιά ο Δήμος Αθηναίων μέσω του ΟΠΑΝΔΑ. Περήφανος για το πρόγραμμα δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr.

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο ο δημοσιογράφος Κώστας Γεωργιάδης. Εργάστηκε στον Ριζοσπάστη και την Ελευθεροτυπία. Υπήρξε δημιουργός της πρώτης ελληνικής αθλητικής διαδικτυακής ιστοσελίδας, τη Sportline.gr, η οποία στη συνέχεια ονομάστηκε Sport.gr. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου.

Με μία σπουδαία εμφάνιση ο αθλητής της πάλης Γιώργος Κουγιουμτσίδης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης Κ23.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Πρεμιέρα σήμερα για τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ.

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός. 2 – 1

ΟΦΗ – Λεβαδειακός. 1 – 1

Ατρόμητος – Ιωνικός: 1 – 0 στο 76ο λεπτό

Αυτή την ώρα: Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα