back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ.Χατζηθεοδοσίου:Ναι στην αύξηση μισθού αλλά με μείωση των μνημονιακών φόρων των επιχειρήσεων αλλιώς κινδυνεύουν θέσεις εργασίας

Διαβάστε επίσης

«Θα έπρεπε η αύξηση του μισθού να συνοδευτεί με μείωση των τριών μνημονιακών φόρων οι οποίοι βαραίνουν σε τέτοιο βαθμό την επιχείρηση που μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα από την αύξηση του μισθού, τις θέσεις εργασίας».  Αυτό δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση ο Προέδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού αρκεί η κυβέρνηση να εξετάσει και τους φόρους που σηκώνουν οι επιχειρήσεις.

«Εμείς πάντα θέλουμε αξιοπρεπείς μισθούς και έχω πει πολλές φορές ότι αν θέλουμε η αγορά να πάει καλά, θα πρέπει και οι μισθοί να είναι ευρωπαϊκοί. Ωστόσο είναι παραλογισμός να μην βλέπουν παράλληλα τα μνημονιακά βάρη, τρεις μνημονιακούς φόρους που σηκώνουν οι επιχειρήσεις και δεν καταρούνται» και εξήγησε:
«’Εχουμε την προκαταβολή φόρου, δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης, όπως υπάρχει στη χώρα μας, που σημαίνει δανεικά στο κράτος χωρίς επιτόκιο. Εχουμε το φόρο επιτηδεύματος, ο πιο άδικος φόρος. Και τέλος έχουμε το μη μισθολογικό κόστος, ασφαλιστικές εισφορές. Δηλαδή σε έναν μισθό όταν λέμε 1000 ευρώ καθαρά στο χέρι, το μη μισθολογικό κόστος είναι 1100 ευρώ, επίσης το υψηλότερο της Ευρώπης».

Τέλος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην απόφαση της ΕΚΤ για νέα αύξηση των επιτοκίων κάτι που όπως είπε σημαίνει νέα βάρη για δανειακές υποχρεώσεις.
«Συνολικά η αύξηση των επιτοκίων τον τελευταίο ένα χρόνο είναι 27% , είναι τόσο μεγάλη η αύξηση που δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα κόκκινα δάνεια. Παράλληλα όσοι χρωστούν από το παρελθόν είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην καταφέρουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και θα έρθει ένα μπαράζ νέων πλειστηριασμών».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα