back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διεξαγωγής του 11ου Ημιμαραθωνίου δρόμου. Η εκκίνηση της ημιμαραθώνιας διαδρομής θα δοθεί στις εννέα το πρωί από τη λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη. Στις 9 και μισή θα ξεκινήσει από Βασιλίσσης Σοφίας το Family Run, ο αγώνας Παιδιού-Γονέα και στις 12 παρά τέταρτο θα δοθεί η εκκίνηση για τον αγώνα των 5 χλμ. από το ύψος της Μητροπόλεως. Τροποποιήσεις υπάρχουν στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ. Το τραμ θα τερματίζει στη στάση «Φιξ» ως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Την παραμονή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, μετά από σχετική εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε την επιστολή μεταμέλειας του βουλευτή χαρακτηρίζοντας την “επιστολή γενναίας αυτοκριτικής”. Σχολιάζοντας την απόφαση η ΝΔ κάνει λόγο για «πολακισμό ταυτισμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα» και επισημαίνει ότι ο βουλευτής δεν έχει πάρει πίσω όσα είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές. Για “δήθεν μετριοπαθή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που λήγει άδοξα” μιλά το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής.

Ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος τοποθετείται νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Επιστολή με αιχμές απέστειλε ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Σκούμας, κάνοντας λόγο για απαξίωση του ρόλου του στις τελευταίες κρίσεις και για σύγκρουση με κέντρα εξουσίας που οδήγησαν στη διακοπή της θητείας του. Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι η απόφαση για τον ορισμό νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ ελήφθη ομόφωνα από το ΚΥΣΕΑ και πρέπει να γίνει σεβαστή.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη, στην Ουκρανία, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης. O Πούτιν ταξίδεψε με ελικόπτερο, αναφέρει το ΤASS, περιηγήθηκε με αυτοκίνητο σε συνοικίες και έκανε ολιγόλεπτες στάσεις για να συνομιλήσει με κατοίκους. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε επισκεφθεί την Κριμαία, με αφορμή την ένατη επέτειο από την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε τις παράκτιες επαρχίες του Ισημερινού και έγινε αισθητός στο βόρειο Περού.

Κρατικές εγγυήσεις ύψους περίπου 6 δισεκ. δολαρίων ζητά να λάβει η τράπεζα UBS για μια πιθανή εξαγορά της Credit Suisse, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πηγή που έχει γνώση των συζητήσεων. Οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές δίνουν μάχη με τον χρόνο ώστε να παρουσιάσουν μια λύση για την Credit Suisse πριν να ανοίξουν αύριο οι αγορές. Δεδομένης της πολυπλοκότητας που συνεπάγεται η ένωση, οι συζητήσεις είναι πιθανόν να συνεχιστούν και σήμερα.

Ακόμα μία νύχτα ταραχών στο Παρίσι, στο περιθώριο νέων διαδηλώσεων ενάντια στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την οποία η κυβέρνηση Μακρόν αποφάσισε να υλοποιήσει, χωρίς πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι, μετά από μία μαραθώνια συνάντηση στην Οχρίδα η οποία διήρκησε σχεδόν 12 ώρες, κατέληξαν τελικά σε συμφωνία για τον τρόπο υλοποίησης της πρότασης της ΕΕ σχετικά με την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ. Η πρόταση της ΕΕ αποτελείται από 11 άρθρα, είχε παρουσιαστεί επίσημα στις 27 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες και επί της αρχής είχε γίνει αποδεκτή από τα δύο μέρη.

Και ο καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα