back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 19.000 δρομείς θα πάρουν μέρος τη σημερινή γιορτή του αθλητισμού, τον 11ο Ημιμαραθώνιο δρόμο της Αθήνας και των παράλληλων διαδρομών του.  Η εκκίνηση της ημιμαραθώνιας διαδρομής θα δοθεί στις εννέα το πρωί από τη λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη. Στις 9 και μισή θα ξεκινήσει από Βασιλίσσης Σοφίας το Family Run, ο αγώνας Παιδιού-Γονέα και στις 12 παρά τέταρτο θα δοθεί η εκκίνηση για τον αγώνα των 5 χλμ. από το ύψος της Μητροπόλεως. Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω της διεξαγωγής του ΗμιμαραθωνίουΤροποποιήσεις υπάρχουν στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλει. Το τραμ θα τερματίζει στη στάση «Φιξ» ως τις 3 μετά το μεσημέρι. 

Την παραμονή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, μετά από σχετική εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε την επιστολή μεταμέλειας του βουλευτή χαρακτηρίζοντας την “επιστολή γενναίας αυτοκριτικής”. Σχολιάζοντας την απόφαση η ΝΔ κάνει λόγο για «πολακισμό ταυτισμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα» και επισημαίνει ότι ο βουλευτής δεν έχει πάρει πίσω όσα είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές. Για “δήθεν μετριοπαθή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που λήγει άδοξα” μιλά το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής. 

Ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος τοποθετείται νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Επιστολή με αιχμές απέστειλε ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Σκούμας, κάνοντας λόγο για απαξίωση του ρόλου του στις τελευταίες κρίσεις και για σύγκρουση με κέντρα εξουσίας που οδήγησαν στη διακοπή της θητείας του. Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι η απόφαση για τον ορισμό νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ ελήφθη ομόφωνα από το ΚΥΣΕΑ και πρέπει να γίνει σεβαστή. Σε ανακοινώσεις τους, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης και το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής ζητούν από την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαντήσουν δημόσια στα θέματα που θέτει ο τέως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ στην ανακοίνωση του, μεταξύ αυτών: “για κέντρα εξουσίας στο Υπουργείο που ζητούσαν τη λήψη άλλων αποφάσεων, ενάντια στην απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία και “για ανεπαρκή πρόσωπα που κατέλαβαν θέσεις ευθύνης στην ΕΛ.ΑΣ. παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις του τέως Αρχηγού”. 

«Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό» και σήμερα στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι. Ως τις 6 το απόγευμα, άτομα που αναζητούν εργασία και ενδιαφέρονται για τον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, μπορούν να έχουν απευθείας συνομιλίες με εκπροσώπους επιχειρήσεων, που αναζητούν προσωπικό. 

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις Μαριούπολη, στην Ουκρανία, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Πούτιν είχε επισκεφθεί την Κριμαία, με αφορμή την επέτειο από την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε τις παράκτιες επαρχίες του Ισημερινού και έγινε αισθητός στο βόρειο Περού.  

Ακόμα μία νύχτα ταραχών στο Παρίσι, στο περιθώριο νέων διαδηλώσεων ενάντια στην μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την οποία η κυβέρνηση Μακρόν αποφάσισε να υλοποιήσει, χωρίς πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση. 

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Πρεμιέρα σήμερα για τα Play Off της Σούπερ Λιγκ.

Στις 5 και μισή παίζουν: Βόλος – Ολυμπιακός. Στις 7: Άρης – ΠΑΟΚ και Στις 9 και μισή: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Στα χθεσινά παιχνίδια των Play Out: Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός: 2-1. ΟΦΗ – Λεβαδειακός: 1-1. Ατρόμητος – Ιωνικός: 2-0 και Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα: 2-0.  

Και ο καιρός  

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες  στην Αττική. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.  

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα