back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ως “προσωπικό στοίχημα” θέτει ο πρωθυπουργός την εύρεση λύσης προκειμένου “να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ μια τραγωδία όπως εκείνη των Τεμπών” στην οποία και αναφέρεται σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Θα μιλήσει ο τέως υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία που αφορούν στις συμβάσεις, τα έγγραφα, τις υπογραφές και τις χρονολογίες των έργων στον σιδηρόδρομο. Στην επιτροπή θα μιλήσουν επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπουργός στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG, προσφέρθηκε να εξαγοράσει την Credit Suisse για έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια με την ελβετική κυβέρνηση να σχεδιάζει να αλλάξει τη νομοθεσία της χώρας για να παρακάμψει μια ψηφοφορία των μετόχων για τη συναλλαγή, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Financial Times. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, πιέζεται από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές αύριο, Δευτέρα.

“Ο ελληνικός κλάδος δεν επηρεάζεται καθόλου από τις τελευταίες εξελίξεις στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα” δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και σημειώνει ότι “και η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι εξαιρετικά περιορισμένη”.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την αλλαγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά την άμεση κλήση του τέως Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη .Μεταξύ άλλων τονίζει ότι “οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ έγιναν με αξιοκρατία και μοναδικό κριτήριο να μπει τέλος σε πολυετή κατεστημένα σε κρίσιμες υπηρεσίες που, αποδεδειγμένα, δεν έκαναν όπως πρέπει το καθήκον τους ενάντια στη διαφθορά. Αυτό τελικά ενόχλησε και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από ό,τι φαίνεται και τον τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματα τους».

Ξεκινά άμεσα ο προσεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων, καθώς σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση. Προτεραιότητα θα δοθεί σε σχολεία και νοσοκομεία.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο 11ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΓΑΣ με τον Δήμο Αθηναίων και τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής ο οποίος και φέτος ήταν αφιερωμένος στον μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. 19.000 δρομείς πλημμύρισαν από το πρωί το κέντρο της Αθήνας συμμετέχοντας στη διαδρομή των 21νός χιλιομέτρων αλλά και στις παράλληλες διαδρομές. Ξεχωριστή νότα έδωσαν τα παιδιά, που έτρεξαν ένα χιλιόμετρο μαζί με τους γονείς τους στη διαδρομή Family Run. Νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Δρόμου για 5η φορά αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Καραΐσκος (με χρόνο 1.07’.59’’) και από τις γυναίκες, πρώτη η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (με χρόνο 1.17’.46’’).

«Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό» και σήμερα στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι. Ως τις 6 το απόγευμα, άτομα που αναζητούν εργασία και ενδιαφέρονται για τον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας, μπορούν να έχουν απευθείας συνομιλίες με εκπροσώπους επιχειρήσεων, που αναζητούν προσωπικό.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Πρεμιέρα σήμερα για τα Play Off της Σούπερ Λιγκ.

Στις 5 και μισή παίζουν: Βόλος – Ολυμπιακός.

Στις 7: Άρης – ΠΑΟΚ και

Στις 9 και μισή: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα