back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» σε καταστήματα και επιχειρήσεις για μη διαβίβαση αποδείξεων λιανικής

Διαβάστε επίσης

Αυστηρότερα πλαίσια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ξεκινά να εφαρμόζει από εδώ και μπρος η ΑΑΔΕ.

Μετά το «λουκέτο» ημερών (ανάλογα με το μέγεθος της παράβασης) που επιβάλλει σε όσες επιχειρήσεις ή καταστήματα δεν εκδίδουν συγκεκριμένο αριθμό αποδείξεων λιανικής πώλησης ή εκδίδουν ανακριβείς, θα επιβάλλει και κλείσιμο των καταστημάτων έως και 10 ημέρες σε όσους ιδιοκτήτες τους δεν διαβιβάζουν τις αποδείξεις που εκδίδουν στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΑΑΔΕ.

Το κλείσιμο των καταστημάτων ακόμα και για 10 ημέρες σύμφωνα με τη νέα απόφαση της ΑΑΔΕ θα έχει μάλιστα και αναδρομική ισχύ. Συγκεκριμένα για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από 31η Οκτωβρίου 2022 και μέχρι και 18 Μαρτίου 2023 θα επιβληθεί “λουκέτο” από 2 έως 10 ημέρες ανάλογα με την παράβαση. Όσες επιχειρήσεις πρόλαβαν και ανταποκρίθηκαν στην αποστολή των αποδείξεων λιανικής πώλησης , μετά τα email που απέστειλε η φορολογική διοίκηση γλιτώνουν το πρόστιμο και το λουκέτο.

Έως σήμερα η ΑΑΔΕ είχε εντοπίσει περίπου επιχειρήσεις και καταστήματα με 170.000 ταμειακές μηχανές οι οποίες είτε δεν είχαν στείλει ούτε μια απόδειξη είτε σταμάτησαν απότομα να διαβιβάζουν τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα