back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή προβολή της ταινίας “The Art of the Impossible ” στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Διαβάστε επίσης

The Art of Impossible

Στις 22 Μαρτίου 2023 στις 19:30 θα γίνει δωρεάν και ανοιχτή προς το κοινό προβολή της ταινίας “The Art of the Impossible”. Η προβολή γίνεται με αφορμή το τριήμερο σεμινάριο “Dance of Intentions” με την σπουδαία ηθοποιό και δασκάλα θεάτρου, Roberta Carreri του ιστορικού Odin Teatret που θα πραγματοποιηθεί 20, 21, 22 Μαρτίου στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την ηθοποιό.

Διάρκεια προβολής: 60 λεπτά
Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Λίγα λόγια για την ταινία

Το 1964, ο Ιταλός μετανάστης Eugenio Barba ξεκίνησε το Odin Teatret σε ένα καταφύγιο αεροπορικών επιδρομών στο Oslo. Δύο χρόνια αργότερα, η ομάδα του προσκλήθηκε να εγκατασταθεί στο Holstebro, τότε γνωστή ως «η πιο βαρετή πόλη της Δανίας». Σήμερα, το Holstebro είναι γνωστό ως «η πόλη του πολιτισμού». Το Odin Teatret είναι μια από τις παλαιότερες και πιο διάσημες θεατρικές ομάδες στον κόσμο. Έχει αλλάξει τις καθιερωμένες ιδέες σχετικά με το πού και πώς παίζεται το θέατρο και πώς οι παραστάσεις μπορούν να προκύψουν από την τεχνική και τη δημιουργικότητα των ηθοποιών.

Το ντοκιμαντέρ της Elsa Kvamme “The Art of the Impossible” πραγματεύεται τη μοναδική ιστορία του Eugenio Barba, ο οποίος πήγε στη Νορβηγία ως μετανάστης προτού η χώρα γνωρίσει τη σημασία της λέξης «πίτσα». Σήμερα ο ιταλός σκηνοθέτης και θεατράνθρωπος είναι γνωστός ως ένας από τους κύριους καινοτόμους στις σύγχρονες παραστατικές τέχνες. Έχει συλλάβει αξέχαστες παραστάσεις, καθώς και έννοιες όπως το «potlach» και «το τρίτο θέατρο». Έχει επίσης μια ειδική μέθοδο για να κάνει την ομάδα του να ανανεώνεται ξεκινώντας τακτικά «σεισμούς» που αλλάζουν τους κανόνες μέσα στο θίασο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ίδιος έφυγε ένα χρόνο από την ομάδα, για να ζήσει με ένα δολάριο την ημέρα.

Συντελεστές – Πληροφορίες Ταινίας

Σκηνοθέτης: Elsa Kvamme
Σενάριο: Elsa Kvamme
Διευθυντής Φωτογραφίας: Tore Vollan, Nils-Petter Lotherington
Μοντάζ: Claire Coriat, Erik Thorvald Aster
Συνθέτης: Henning Sommerro
Παραγωγή: Alert Film
Συμπαραγωγή: NRK
Ημερομηνία πρώτης προβολής: 2018-11-03
Είδος: Ντοκιμαντέρ

Πληροφορίες

Που: Θέατρο Τεχνοχώρος Φάμπρικα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, 10435, Αθήνα)
Πότε: 22 Μαρτίου 2023
Ώρα έναρξης: 19:30
Πληροφορίες: 6949409474
Υπότιτλοι: Αγγλικοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα