back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ημιμαραθώνιος της Αθήνας: Δεκάδες δρομείς χρειάσθηκαν τη φροντίδα του ΕΚΑΒ

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες αθλητές που πήραν μέρος στον 11ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας χθες Κυριακή, χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ επενέβησαν σε 4 σοβαρά περιστατικά, εκ των οποίων τα 3 χρειάστηκαν διακομιδή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ στον τέταρτο ασθενή παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.
Ωστόσο, στα Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας και στους Αυτόνομους Σταθμούς Παροχής Πρώτων Βοηθειών, οι ιατροί και οι νοσηλευτές παρείχαν επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα σε 65 συνολικά αθλήτριες & αθλητές.

Βάσει του σχεδίου υγειονομικής κάλυψης της διοργάνωσης, όπως αυτό εκπονήθηκε από το ΕΚΑΒ, συνολικά 3) διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου, 7 νοσηλευτές και 8 ιατροί (επιπλέον των δυνάμεων που εκτελούσαν την κανονική ημερήσια υπηρεσία τους στην Αθήνα) με 5 ασθενοφόρα οχήματα, 2 Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) και 6 μοτοσυκλέτες της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης, επιχείρησαν με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα συμβάντα που έχρηζαν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Νίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα