back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας , θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής – Για ακρόαση έχουν κληθεί επίσης οι πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Χρήστος Σπίρτζης και ο νυν υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στις ράγες επανέρχονται τα τραίνα, από την Τετάρτη 22 Μαρτίου, με πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας και αυστηροποιημένο πλαίσιο λειτουργίας, όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι. Κατ αρχάς θα τεθεί σε λειτουργία η γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα – Αεροδρόμιο, ενώ το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα επανεκκινήσει στις αρχές Απριλίου.

Συντονισμένη δράση -μετά την αναγγελία της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS από τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Ελβετίας, του Καναδά, της Τράπεζας της Αγγλίας, της Τράπεζας της Ιαπωνίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα για να βελτιώσουν την πρόσβαση στην ρευστότητα και για να καθησυχάσουν τις αγορές.

Σύμφωνα με τους Financial Times η εξαγορά ‘’έκλεισε’’ στα 3,25 δις δολάρια, τρεις φορές πάνω από την αρχική προσφορά. Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, θα παράσχει πιστωτική γραμμή 100 δις φράγκων στις δύο τράπεζες.

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και με ενστάσεις από κυβερνητικούς βουλευτές, αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μετονομασία και τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Ενέργειας, ώστε στο αντικείμενό της να περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες ύδατος και διαχείρισης αποβλήτων.

24ωρη απεργία των εργαζομένων στις Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης της χώρας, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο.

Ως νομοσχέδιο που εγείρει θέμα συνταγματικότητας και το οποίο δε λύνει κανένα θέμα δημιουργώντας ταυτόχρονα πεδίο για πολλές αμφισβητήσεις, το χαρακτήρισε ο Γιώργος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνου και Πρόεδρος Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης . «Παίρνουμε μια νέα αρχή η οποία αποδείχτηκε αναποτελεσματική ακόμα και στα θέματα της ενέργειας να της δώσουμε την αρμοδιότητα και του νερού», είπε χαρακτηριστικά .

Ανακοινώνονται σήμερα, Δευτέρα, από τους προμηθευτές τα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας η μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας το Μάρτιο (μέχρι την Παρασκευή) διαμορφώνεται στα 125,73 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 156,24 ευρώ το Φεβρουάριο (μείωση 19,5 %) και 276,89 ευρώ το Δεκέμβριο (μείωση 55%).

Πιστώνονται σήμερα τα χρήματα στους δικαιούχους του market pass που είχαν κάνει αίτηση έως τις 15 Μαρτίου. Αφορούν τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Λήγει σήμερα η προθεσμία εγγραφής στα Δημόσια Νηπιαγωγεία για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Για εκπρόθεσμες εγγραφές θα απαιτείται έγκριση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με θέματα συζήτησης τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και την κατάσταση στην Τυνησία, θα συμμετάσχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στην τελική ευθεία για το «πασχαλινό καλάθι» και το «καλάθι του νονού». Στο «πασχαλινό καλάθι» αναμένεται να ενταχθούν επιπλέον είδη στην κατηγορία του κρέατος (αρνί και κατσικάκι) αλλά και το τσουρέκι και τα σοκολατένια αβγά. Ανακοινώσεις αναμένονται από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης μέσα στην εβδομάδα.

Σε ικανοποιητικούς ρυθμούς κινείται η κίνηση στη Βαρβάκειο Αγορά με τις τιμές των προϊόντων να χαρακτηρίζονται από τους εμπόρους προσιτές για τους καταναλωτές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οριστικοποιεί εντός της εβδομάδας σχέδιο με εκτιμώμενο κόστος 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την από κοινού αγορά πυρομαχικών για το πυροβολικό, που η Ουκρανία χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τη ρωσική επίθεση

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα