back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Βουτιά που ξεπερνάει το 62% κατέγραψε η μετοχή της Credit Suisse μετά τη συμφωνία για την εξαγορά της τράπεζας από τη UBS, η μετοχή της οποίας σημειώνει επίσης πτώση κατά 8,8%. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν την σημερινή τους συνεδρίαση με απώλειες. Νωρίτερα το Παρίσι υποχώρησε 0,83%, η Φρανκφούρτη 1,06% και το Λονδίνο σημείωσε απώλειες 1,01%. Πτώση 0,8% σημειώνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600.

Εν τω μεταξύ σε θέση μάχης οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη οι οποίες ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε συντονισμένη δράση για να διαθέσουν αυξημένη ρευστότητα σε δολάριο διεθνώς, μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS έναντι 3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.
Πρόκειται για τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Ευρωζώνης, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιαπωνίας και της Ελβετίας και τις μεταξύ τους συμφωνίες ανταλλαγής συναλλάγματος.
Προηγήθηκε η επίσημη ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, ότι οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας θα συγχωνευθούν και ότι θα τους παράσχει πιστωτική γραμμή 100 δισεκατομμυρίων φράγκων.
Σύμφωνα με τους Financial Times η εξαγορά ‘’έκλεισε’’ τρεις φορές πάνω από την αρχική προσφορά.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μεταφέρεται η πολιτική διαμάχη για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς οι πρώην υπουργοί μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, Χρήστος Σπίρτζης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο νυν αρμόδιος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης, θα τοποθετηθούν για την επίμαχη σύμβαση 717 που αφορά το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης και για τις παθογένειες του σιδηροδρομικού δικτύου.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Καραμανλή, ο παραιτηθείς υπουργός θα παραστεί με έγγραφα που αφορούν τι έκανε ο ίδιος κατά την διάρκεια της θητείας του, ενώ θα απαντήσει και σε όσα του καταλογίζουν για παραλείψεις.

Τα κόμματα έχουν προχωρήσει σε αντικαταστάσεις μελών τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντικαθιστά τον Παύλο Πολάκη με τον Γιάννη Ραγκούση, τον Σπύρο Λάππα με το Νίκο Παππα και τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο με τον Χρήστο Γιαννούλη. Από τη ΝΔ αντικαθίσταται ο Κώστας Τζαβάρας με τον Δημήτρη Καιρίδη.

Με αυστηροποιημένο πλαίσιο λειτουργίας κυκλοφορούν ξανά τα τραίνα, από την προσεχή Τετάρτη. Πρώτη θα τεθεί σε λειτουργία η γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα – Αεροδρόμιο Από τις αρχες Απριλίου ξεκινάει ξανά το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να υποβάλει ένσταση αντισυνταγματικότητας, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ώστε στο αντικείμενό τους να περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες ύδατος και διαχείρισης αποβλήτων.

Στη παρατήρηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου, ότι στην έκθεσή της η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, θέτει σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας, απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, λέγοντας ότι καμία διάταξη δεν έρχεται κόντρα στη νομολογία του ΣτΕ. «Αντιθέτως,το νομοσχέδιο θωρακίζει το πλαίσιο ώστε το νερό να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο,εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια του δικτύου και τις χαμηλές τιμές», τόνισε ο κ.Σκρέκας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης που χρεώνουν δυο φορές πιο ακριβά το νερό.

Συλλαλητήριο σωματείων και συλλογικοτήτων στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού. Θα ακολουθήσει διαδήλωση στο ίδιο σημείο και του ΠΑΜΕ στις 7.

Ανακοινώνονται σήμερα από τους προμηθευτές τα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο.

Κλείσιμο καταστημάτων από 48 ώρες έως και 10 ημέρες θα επιβάλλεται σε όσες επιχειρήσεις δεν έχουν αποστείλει στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία από την έκδοση αποδείξεων λιανικής, όπως έχουν υποχρέωση, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε ο διοικητής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής. Το μέτρο θα έχει και αναδρομική ισχύ και αφορά σε παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τις 31 Οκτωβρίου του 2022 έως και τις 18 Μαρτίου 2023 . Περισσότερα στο athina984.gr.

Για δέκατη μέρα συνεχίζεται η κατάθεση του δικαστικού πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ο μάρτυρας ο οποίος έχει ειδικές γνώσεις απαντά σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Σοκ στην Ξάνθη. 37χρονος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ με 7 σφαίρες έναν 45χρονο και μετά την πράξη του παραδόθηκε μόνος του στις αστυνομικές αρχές. Λίγο νωρίτερα με ανάρτησή του στο Tik-Tok εξηγεί τους λόγους της πράξης του και καταγράφει την πορεία του προς το αστυνομικό τμήμα. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα η δολοφονία σχετίζεται με τους αρραβώνες μεταξύ ανηλίκων που είχαν συμφωνηθεί πριν από χρόνια και ακυρώθηκαν, αλλά και τις οικονομικές συναλλαγές πίσω από αυτό. Εκτός από τον δράστη συνελήφθησαν οι δυο γιοι του και ο γαμπρός του.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα