back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Νευρικότητα στις αγορές, καθώς η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS δεν καθησύχασε τους επενδυτές ως προς την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος. Η μετοχή της πρώτης τράπεζας κατέγραψε βουτιά άνω του 60%, ενώ της δεύτερης έπεσε κατά 8,8%. Η συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησε με απώλειες.

Νωρίτερα το Παρίσι υποχώρησε 0,83%, η Φρανκφούρτη 1,06% και το Λονδίνο 1,01%. Πτώση 0,8% σημειώνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600.

Φόβους μεταξύ των επενδυτών προκάλεσε και η είδηση ότι η αποτίμηση ομολόγων της Credit Suisse με ονομαστική αξία 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μειωθεί στο μηδέν.

Σε θέση μάχης οι κεντρικές τράπεζες του πλανήτη οι οποίες ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε συντονισμένη δράση για να διαθέσουν αυξημένη ρευστότητα σε δολάριο διεθνώς.
Πρόκειται για τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ, της Ευρωζώνης, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιαπωνίας και της Ελβετίας.

Με διαδικαστικά θέματα που τέθηκαν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες άρχισε στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία θα τοποθετηθούν τρεις πρώην υπουργοί Μεταφορών, οι Κώστας Καραμανλής, Χρήστος Σπίρτζης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για ζητήματα Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθανάσιος Μπούρας πρότεινε η ακρόαση των τεσσάρων να αρχίσει με τη σειρά που διαχειρίστηκαν τη σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση των σιδηροδρόμων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

«Την ώρα που η ανάδοχος εταιρεία δεν προχωρούσε ούτε βήμα το έργο για την τηλεδιοίκηση, ο κ. Καραμανλής αντί να τους πιέζει να ολοκληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, τους έδινε και αποζημίωση για να τους επιβραβεύσει», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Με αυστηροποιημένο πλαίσιο λειτουργίας κυκλοφορούν ξανά τα τραίνα, από την προσεχή Τετάρτη. Πρώτη θα τεθεί σε λειτουργία η γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα – Αεροδρόμιο Από τις αρχές Απριλίου ξεκινάει ξανά το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Ελλιπή συντήρηση στα σχολικά λεωφορεία και απουσία ελέγχων για την ασφάλεια των μετακινήσεων μαθητών καταγγέλλει μέσω του Αθήνα 9.84 ο Αντώνης Σκούρης, οδηγός σχολικού λεωφορείου και πρώην αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων.

“Δεν έχουμε συμβάντα πολλά γιατί έχουμε μικρά δρομολόγια- Τονίζουμε στους εργοδότες μας ότι τα σχολικά λεωφορεία θέλουν συντήρηση όμως αυτοί είναι αναβλητικοί και φτάνουμε να φτιάχνονται όταν μένουν στον δρόμο”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Ως προς τους ελέγχους, ο κ. Σκούρης είπε ότι τα μπλόκα της Τροχαίας στήνονται μόνο την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, ενώ στα ΚΤΕΟ οι ελεγκτές δεν έχουν δικαιοδοσία να μπουν στην καμπίνα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εικόνα για τη σταθερότητα των καθισμάτων και τις ζώνες ασφαλείας.

Με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να υποβάλει ένσταση αντισυνταγματικότητας, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ώστε στο αντικείμενό της να περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες ύδατος και διαχείρισης αποβλήτων.

“Το νομοσχέδιο θωρακίζει το πλαίσιο ώστε το νερό να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια του δικτύου και τις χαμηλές τιμές” είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης που χρεώνουν δυο φορές πιο ακριβά το νερό.

Απόσυρση του νομοσχεδίου ζητεί η ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας ότι οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση του νερού.

Συλλαλητήριο σωματείων και συλλογικοτήτων στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει διαδήλωση στο ίδιο σημείο και του ΠΑΜΕ στις 7.

Σχεδόν 68 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλλουν σε 99.227 δικαιούχους από σήμερα έως και την Παρασκευή, ο e-ΕΦΚΑ και η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Πεζοδρόμια που αντιστοιχούν σε έκταση όσο 11 Ολυμπιακά Στάδια έφτιαξε από την αρχή μέσα σε 3 χρόνια ο Δήμος Αθηναίων.

Ανακατασκευάστηκαν συνολικά 74.062 τ.μ στο κέντρο και τις γειτονιές – Το έργο συνεχίζεται με προϋπολογισμό 24 εκατ. ευρώ

«Συνεχίζουμε δρόμο – δρόμο, γειτονιά – γειτονιά» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η Κίνα κάλεσε σήμερα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης να αποφύγει “τα δύο μέτρα και δύο σταθμά” μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγορείται για το έγκλημα πολέμου που συνιστά η “παράνομη απέλαση παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία.

Η κινεζική αντίδραση ήρθε μερικές ώρες πριν από την έναρξη επίσημης επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Ρωσία, της πρώτης εδώ και σχεδόν 4 χρόνια.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα