back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστές η Βασιλίσσης Αμαλίας από το ύψος της Συγγρού και η Βασιλίσσης Σοφίας από την οδό Σέκερη λόγω των συγκεντρώσεων από ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΕΚΑ και άλλων συνδικάτων και συλλογικοτήτων για την άρση του νομοσχεδίου για την «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων. Σε μία ώρα στο ίδιο σημείο και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η ένσταση αντισυνταγματικότητας, που υπέβαλε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, επί σειράς άρθρων του νομοσχεδίου. Το νερό ήταν και παραμένει δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται. Το νομοσχέδιο που συζητείται είναι απαραίτητο, διότι στα δημόσια μονοπώλια πρέπει να υπάρχει έλεγχος και εποπτεία, αλλά και ρύθμιση της τιμολογιακής τους πολιτικής από την Πολιτεία για την προστασία των καταναλωτών υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Δριμεία κριτική στη σημερινή αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις άσκησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για νομοσχέδιο τερατούργημα. Με το νομοσχέδιο για το νερό συνεχίζεται η προσπάθεια της ολιγαρχίας που κάνει τα πάντα ιδιωτικά ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το ΜΕΡΑ25.

Στα ύψη από το πρωί η πολιτική αντιπαράθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στη συνεδρίαση για την τραγωδία των Τεμπών. Υπήρχε τοπικό κέντρο τηλεδιοίκησης που μπορούσε να κάνει αυτόματη χάραξη. Ποτέ δεν μίλησα για καθολικό κέντρο τηλεδιοικησης» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μίλησε για πέντε δικλείδες ασφαλείας που υπήρχαν, αλλά αγνοήθηκαν το μοιραίο βράδυ. Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα της πολιτικής μου εποπτείας συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία. Ούτε είχα, ούτε έχω εξάρτηση από κυβερνητική θέση» επισήμανε. Ο πρώην υπουργός επι ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε ότι δεν υπήρχε τηλεδιοικηση στη Λάρισα, αλλά μόνο ένας πίνακας ελέγχου και πως δεν υπήρχε ασφαλιστική δικλείδα, ώστε να μπορεί να διορθωθεί το ανθρώπινο λάθος. Η συγκάλυψη της αλήθειας αποτελεί ύβρη απέναντι στους ανθρώπους που άδικα έχασαν τη ζωή τους. Και βαραίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξίσου σημαντικά με τις ευθύνες της για την εγκατάλειψη κάθε δικλείδας ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου, που οδήγησε στην τραγωδία τόνισε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Δυστυχέστατα, στη σκιά μιας ανείπωτης τραγωδίας, ο κ. Τσίπρας επιμένει να στήνει παραστάσεις. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. «Ο κ. Οικονόμου, ακολουθώντας τη χυδαία προπαγάνδα των κ. Γεραπετρίτη και Καραμανλή πάνω στην τραγωδία, επιμένει να παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διακυμάνσεις και αμηχανία στις αγορές, καθώς η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS δεν καθησύχασε τους επενδυτές ως προς την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος. Η καταναγκαστική εξαγορά της Credit Suisse προκαλεί έντονες επικρίσεις στην Ελβετία για «ερασιτεχνισμό» και «πλήγμα στην υπόληψη της χώρας ως χρηματοπιστωτικού κέντρου». Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας εκτιμώντας ότι οι εξελίξεις στην Ελβετία δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Υπόλογος για δύο ποινικά αδικήματα είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Πάτσης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης που άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας, αφού είχε προηγηθεί η απόφαση της Βουλής που άνοιγε το δρόμο για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα κατηγορείται για ανακριβής και ελλιπής δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ εξακολούθηση.

Το κορυφαίο ανακριτικό όργανο της Ρωσίας, η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι άνοιξε ποινική υπόθεση εναντίον του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και των δικαστών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου.

Δύο προτάσεις μομφής αντιμετωπίζει από νωρίς το απόγευμα η Κυβέρνηση Μακρόν, η απόρριψη των οποίων από τους βουλευτές θα μεταφρασθεί αυτομάτως σε έγκριση της μεταρρύθμισης που αυξάνει το όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

Στα Ηλύσια Πεδία, έπειτα από δύο συνεχόμενες νύχτες ταραχών συνελήφθησαν συνολικά 142 άτομα. Tην ίδια ώρα τα συνδικάτα αναμένεται να διαδηλώσουν και πάλι απόψε στην πλατεία Βομπάν πιο κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία από την Εθνοσυνέλευση όπου απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις. Κλειστοί 11 σταθμοί του Μετρό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον Δήμο Αθηναίων το μεγάλο έργο αναβάθμισης των πεζοδρομίων της πόλης, το οποίο αλλάζει σταδιακά τις γειτονιές και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για την ασφάλεια και άνεση των πεζών.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με πιθανότητα ασθενών βροχών το απόγευμα προβλέπεται για αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα. Καλός ο καιρός στο υπόλοιπο της ημέρας.

18 βαθμοί αυτην την ώρα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα