back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Π. Κόκκαλης: Αμφισβητείται η απάντηση της Κομισιόν για την ασφάλεια των τρένων στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Αμφισβητεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Πέτρος Κόκκαλης την απάντηση της Κομισιόν για την ασφάλεια των τρένων στην Ελλάδα. Υπό το φως της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη επανέρχεται με νέα ερώτηση, που συνυπογράφει ολόκληρη η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ευρωβουλή.

Το θέμα έχει να κάνει με την απάντηση της Επιτρόπου Μεταφορών Valean -τον περασμένο Μάιο- επικαλούμενη σχετικές μελέτες, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τα μέσα σταθερής τροχιάς στην Ελλάδα, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Αριστεράς, ένα χρόνο πριν την τραγωδία, στον απόηχο δημοσιευμάτων για προμήθεια μέσω της Hellenic Train υλικού αμφιβόλου ποιότητας από την Ελβετία.

Ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς μιλώντας στον Αθήνα 984 και στις Ελεονώρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου δήλωσε ότι στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Κομισιόν ζητά «να κατατεθούν οι μελέτες τις οποίες επικαλέστηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απάντησή της και να πληροφορηθεί από ποιόν εκπονήθηκαν αλλά και που βρίσκονται τώρα».

Επίσης, ζητά να μάθει αρμοδίως «για ποιο λόγο δεν επέμεινε η Επιτροπή να δημιουργηθεί στην Ελλάδα Εθνικός Φορέας Διαχείρισης Ατυχημάτων, κάτι που πλέον υποκαταστάθηκε από μια ad hoc Eπιτροπή υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη».

Τέλος, ο κ. Κόκκαλης αναδεικνύει και τη διάσταση των ποινικών ευθυνών  στην υπόθεση της πρόσφατης σιδηροδρομικής τραγωδίας, τονίζοντας  πρέπει να αναζητηθούν  από την Hellenic Train.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα