back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την τραγωδία στα Τέμπη

Διαβάστε επίσης

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μεταφέρεται η πολιτική κόντρα για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς τρεις πρώην υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (2013-15), Χρήστος Σπίρτζης (2015 – 19), Κώστας Αχ. Καραμανλής (2019 – 2023) και ο νυν Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών θα τοποθετηθούν για την επίμαχη σύμβαση 717 που αφορά το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης και για τις παθογένειες του σιδηροδρομικού δικτύου.

Σύμφωνα με όσα έχουν προηγηθεί η κόντρα μεταξύ ΝΔ και αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικεντρωθεί σε δύο βασικά θέματα. Την πορεία υλοποίησης της σύμβασης 717 και τα ακριβή ποσοστά που εκτελέσθηκαν και παραδόθηκαν σε συνδυασμό με τις δικλείδες ασφαλείας που διέθετε ο σιδηροδρομικός σταθμός της Λάρισας.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Κ. Καραμανλή ο παραιτηθείς υπουργός θα παραστεί με έγγραφα που αφορούν τι έκανε ο ίδιος επί θητεία του, ενώ θα απαντήσει και σε όσα του καταλογίζουν για παραλείψεις.

Τα κόμματα έχουν προχωρήσει σε αντικαταστάσεις μελών τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντικαθιστά τον Παύλο Πολάκη με τον Γιάννη Ραγκούση, τον Σπύρο Λάππα με το Νίκο Παππά και τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο με τον Χρήστο Γιαννούλη.  Από τη ΝΔ αντικαθίσταται ο Κώστας Τζαβάρας με τον Δημήτρη Καιρίδη.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα