back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής καταθέτει η 14χρονη που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και η οποία φιλοξενείται σε δομή ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη. Νωρίτερα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον των τριών, κατά περίπτωση, ποινική δίωξη για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία. Παραπέμφθηκαν σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής . Οι Αρχές αναζητούν ένα ακόμη άτομο που φέρεται να είχε συναντηθεί σε ξενοδοχείο με την 14χρονη .

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της Αρχής του νομοσχεδίου, αλλά και επί των άρθρων που αφορούν την υπαγωγή των υπηρεσιών ύδατος στη νέα Ρυθμιστική Αρχή που θα διαδεχθεί την ΡΑΕ, υπέβαλαν το μεσημέρι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ, εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης, ενόψει της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου. Κατηγορηματική διαβεβαίωση του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, ότι από την παρούσα κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία διάθεση ιδιωτικοποίησης του νερού. Από την πλευρά τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλουν ότι το νομοσχέδιο λειαίνει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του νερού, είναι αντισυνταγματικό και κινείται αντίθετα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Επανεκκίνηση από αύριο των τρένων και του προαστιακού. Μέχρι να ολοκληρωθεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης τα δρομολόγια θα είναι μειωμένα, ενώ θα υπάρχουν αυστηρά δύο μηχανοδηγοί στους συρμούς και δύο σταθμάρχες στη βάρδια. Επιφυλάξεις για την αυριανή λειτουργία, διατυπώνουν οι εργαζόμενοι. Κάθε μέρα θα προστίθενται περιφερειακές διαδρομές σε όλη τη χώρα Η κρίσιμη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα μπει στις ράγες την 1η Απριλίου. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας, στο athina984.gr.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι υπήρχε τοπική τηλεδιοίκηση στη Λάρισα. Η αντιπολίτευση την κατηγορεί ότι δεν λειτούργησε ποτέ μετά την πυρκαγιά του 2019. Το 2022 λειτούργησε σύστημα αυτόματης χάραξης, το οποίο, όμως, δεν είναι τηλεδιοίκηση, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Εξόφθαλμα παράνομη χαρακτηρίζουν τη μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών ζητώντας να απαντήσουν γιατί δεν έχουν προβεί στις κατά νόμο δέουσες ενέργειες δηλαδή στην διενέργεια Ε.Δ.Ε και προσφυγής σε δικαστικές Αρχές.

Την ίδια ώρα, νομοθετική ρύθμιση προκειμένου η κλοπή υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο να γίνει από πλημμέλημα κακούργημα προανήγγειλε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας,.

Στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών. Με θέμα το δυστύχημα στα Τέμπη και τη διερεύνηση της συνεργασίας Ελλάδας-Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ζητήματα που αφορούν τους σιδηρόδρομους, ο κ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, με την Επίτροπο Μεταφορών, Αντίνα Βαλεάν, και με τον διευθυντή του γραφείου της Προέδρου της Επιτροπής, Μπγιόρν Σέϊμπερτ.

Την απόφαση της κυβέρνησης να «παγώσει» την έκδοση οικοδομικών αδειών στις εκτός σχεδίου περιοχές της Μυκόνου, επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά σε σύγκρουση δύο αστικών λεωφορείων στην οδό Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη στις 4 το απόγευμα. Η τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης.

«Επιτυχείς και εποικοδομητικές» χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε τις συνομιλίες με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ προσθέτοντας ότι ελπίζει να συνεχισθούν οι επαφές του με τον Σι στο μέλλον. Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Κίνα και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας και ότι οι ρωσικές ενεργειακές προμήθειες προς την Κίνα θα αυξηθούν.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Πέντε μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο πυγμαχίας εφήβων – νεανίδων, στην Μπούντβα στο Μαυροβούνιο. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Άννα Μαρία Τριφύλλη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 48 κιλά, αφού προκρίθηκε στον τελικό, νικώντας στην καταληκτική μάχη, την Ισίκ Φιλίζ από την Τουρκία.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες αύριο το μεσημέρι με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα