back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Παρ’ ολίγον “θερμό” επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας – ΗΠΑ στη Βαλτική Θάλασσα. Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος SU-35 σηκώθηκε πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα σήμερα, αφότου δύο αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη πέταξαν προς την κατεύθυνση των ρωσικών συνόρων, για να αποχωρήσουν στη συνέχεια.

Στο μεταξύ, σήμερα στη Μόσχα οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, και του Κινέζου ομολόγου του, Σι Τζιπίνγκ. Οι δύο ηγέτες είχαν χθες μια πρώτη, άτυπη, κατ’ ιδίαν συζήτηση, η οποία διήρκησε 4,5 ώρες. Υποδεχόμενος τον κ. Σι στο Κρεμλίνο, ο κ. Πούτιν δήλωσε έτοιμος να συζητήσει το σχέδιο του Πεκίνου για την Ουκρανία. “Η επίσκεψη Σι στη Μόσχα δείχνει ότι το Πεκίνο δεν πιστεύει ότι το Κρεμλίνο πρέπει να λογοδοτήσει”, σχολίασε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν.

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωος του Συμβουλίου Εθνικής Ααφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, προτέτρεψε τον Κινέζο Πρόεδρο να χρησιμοποιήσει την επίσκεψή του στη Μόσχα για να πει στον Ρώσο ομόλογό του να σεβαστεί την κυριαρχία της Ουκρανίας και να βάλει τέλος στον πόλεμο της Μόσχας εναντίον του Κιέβου. “Ο Σι και ο Πούτιν φαίνεται να συνδέονται με “έναν γάμο ευκολίας” παρά με έναν γάμο στοργής”, πρόσθεσε ο Κίρμπι, σημειώνοντας ότι “Κίνα και Ρωσία είναι οι δύο χώρες που ενοχλούνται εδώ και καιρό λόγω της ηγεσίας των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο”.

Σε σημαντική μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τον Απρίλιο προχωρά η ΔΕΗ, καθώς η τιμή για τον επόμενο μήνα διαμορφώνεται στα 16,5 σεντς ανά κιλοβατώρα, δηλαδή σε επίπεδα 15,8% κάτω από τα 19,5 σεντς που είναι η τιμή για τον Μάρτιο. Η καθοδική πορεία των τιμολογίων σημαίνει αντίστοιχα δραστικό περιορισμό της επιδότησης των τιμολογίων από το κράτος, η οποία διαμορφώνεται κάθε μήνα με στόχο τη συγκράτηση των τιμών για τους πελάτες της ΔΕΗ στα 15-16 λεπτά, δηλαδή κοντά στο σημείο που διαμορφώνονται τον Απρίλιο χωρίς την επιδότηση.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η ανακοίνωση των τιμολογίων του Απριλίου από το σύνολο των προμηθευτών. Η μείωση των τιμών αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στην υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου, η οποία στο ολλανδικό Χρηματιστήριο έπεσε χθες στα 39 ευρώ ανά MWh.

Δείπνο στον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, παρέθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. O κ. Ράμα βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή τα εγκαίνια έκθεσης έργων του στο Ζάππειο Μέγαρο. Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον Έντι Ράμα στους χώρους όπου φιλοξενείται η έκθεση.

Οξεία αντιπαράθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την τραγωδία των Τεμπών, με πεδία σύγκρουσης την πολύπαθη σύμβαση 717, και το εάν υπήρχε τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα το μοιραίο βράδυ. Ευθύνες στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) η οποία, όπως είπε, βάσει του νόμου, θα έπρεπε να είχε ειδοποιήσει για ζητήματα ασφαλείας, επέρριψε ο Κώστας Καραμανλής στη δευτερολογία του, ενώ δεν απέκλεισε να προκύψουν από την έρευνα της Δικαιοσύνης διοικητικές και διαχειριστικές ευθύνες.

“Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκα. Θα είμαι παρών στον δημόσιο διάλογο”, είπε ο πρώην υπουργός, φράση που από κάποιους ερμηνεύτηκε ως πρόθεση του να κατέβει στις εκλογές. Απαντώντας στα ερωτήματα των βουλευτών για τα εξώδικα των συνδικαλιστών, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι οι συνδικαλιστές στις συναντήσεις τους προέβαλλαν μισθολογικά ζητήματα, ενώ δεν έδειχνε να τους απασχολεί, όπως είπε, η υλοποίηση και πορεία των έργων.

Σε ότι αφορά τον γιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, που εργαζόταν ως μετακλητός στο γραφείο του, απάντησε ότι από την ώρα που ο πατέρας του ερευνά την υπόθεση, παραιτήθηκε και δεν είναι συνεργάτης του υπουργείου.

Τέλος, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε και σε δήλωση που είχε κάνει λίγο πριν το δυστύχημα για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, κάνοντας λόγο για “μονταζιέρα” του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι αναφερόταν στο τοπικό τρενάκι του Πηλίου, τον Μουτζούρη. Ένταση προκλήθηκε και όταν αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του σταθμάρχη, απορρίπτοντας πως επρόκειτο για ρουσφέτι.

Στο μεταξύ, σε αντιπαράθεση για την τηλεδιοίκηση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες βρέθηκαν εργαζόμενοι στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας και ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε το σταθμαρχείο. “Το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργεί”, ανέφερε ο υφυπουργός, με τους εργαζομένους, αντιθέτως, να υποστηρίζουν ότι η τηλεδιοίκηση δεν λειτουργεί από το 2019, μετά τις πυρκαγιές στην περιοχή. Όπως είπαν, το 2022 λειτούργησε σύστημα αυτόματης χάραξης, το οποίο, όμως, δεν είναι τηλεδιοίκηση.

“Ο υφυπουργός κ. Παπαδόπουλος διασύρθηκε σε απευθείας μετάδοση για τη δήθεν τηλεδιοίκηση στη Λάρισα. Η κυβέρνηση λέει ψέματα και προσβάλλει την μνήμη των 57 ανθρώπων”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 25χρονης, που τραυματίστηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου “Γεώργιος Παπανικολάου”, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 25χρονη πολυτραυματίας και εγκαυματίας έχει αποκαταστήσει επαφή με το περιβάλλον και το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αναπνέει μόνη της, χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε εισροή υδάτων σε σήραγγα της γραμμής του μετρό από το λιμάνι του Πειραιά και ειδικότερα μεταξύ των σταθμών “Πειραιάς” και “Δημοτικό Θέατρο”, ενώ παράλληλα έχουν καταγραφεί ακόμη 390 βλάβες και αστοχίες τους τελευταίους μήνες στα νέα τμήματα. Ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα κατά παντός υπευθύνου για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση του έργου στη γραμμή μετρό του Πειραιά.

Σήμερα η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την υπαγωγή της διαχείρισης των Υδάτων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, που μετονομάζεται σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων. Η αντιπολίτευση και τα συνδικάτα υποστηρίζουν ότι αυτό ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού και την παράκαμψη των σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ.

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην περιοχή της Κυψέλης ενας 23χρονος για το επεισόδιο με πυροβολισμούς και τη δολοφονία 40χρονου σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου. Όπως έγινε γνωστό, ο 23χρονος είχε ταυτοποιηθεί ως ένα από τα 7 άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Απορρίφθηκαν από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση και οι δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν που είχαν κατατεθεί για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Η πρόταση μομφής του μικρού κεντρώου κόμματος Liot υπεψηφίστηκε από 278 βουλευτές, έναντι των 287 απαιτούμενων ψήφων για να περάσει. Θυελλώδεις η αντιδράσεις όλες τις τελευταίες ημέρες στο Παρίσι και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, με εκατοντάδες συλλήψεις και νέα γενική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Μαρτίου.

Καιρός

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό τις απογευματινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, σήμερα, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα