back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Αγγελάκος: Κίνδυνος θάνατος οι αφύλακτες ανισόπεδες διαβάσεις στην Αθήνα – Να υπογειοποιηθούν οι γραμμές του τρένου από Κηφισό έως Ρουφ

Διαβάστε επίσης

 

Την ανοιχτή πληγή των αφύλακτων σιδηροδρομικών διαβάσεων στο κέντρο της Αθήνας, ήρθε να υπενθυμίσει με τραγικό τρόπο ο θάνατος δύο ανθρώπων, ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν γραμμές του τρένου στο ύψος της Κωνσταντινουπόλεως. Μια γυναίκα και ένας άνδρας παρασύρθηκαν από διερχόμενες αμαξοστοιχίες σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, η οποία διαθέτει μη περιφραγμένη γραμμή, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου.

Οι ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις συνιστούν -κατά γενική ομολογία- έναν ασφαλή τρόπο να περνούν τις γραμμές οδηγοί, πεζοί και δικυκλιστές, με την προϋπόθεση όμως της τήρησης βασικών κανόνων ασφαλείας ώστε να μην εκτίθενται σε κίνδυνο οι ίδιοι, αλλά και οι υπόλοιποι χρήστες του μαζικού αυτού μέσου μεταφοράς.

Ο δημοτικός σύμβουλος με την ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ στο Δήμο Αθηναίων, Κυριάκος Αγγελάκος επισημαίνει μέσω του Αθήνα 984 τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις δεκάδες ισόπεδες διαβάσεις – παγίδες. Ζητά την πλήρη υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως από τον Κηφισό έως το Ρούφ, στηρίζοντας σχετικό αίτημα κατοίκων του 3ου και 4ου δημοτικού διαμερίσματος.

«Δεν χρειάζεται να έχουμε καταστροφές και αχρείαστες τραγωδίες με ακρωτηριασμούς ή τραυματισμούς συνανθρώπων μας για να αφυπνιστούμε σε σχέση με όσα συχνά συμβαίνουν, ενώ μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια η εγρήγορση εκ των προτέρων» τονίζει σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αποστολίδη.

Υπενθυμίζει μάλιστα τον θάνατο δύο ανθρώπων, με διαφορά λίγων ημερών μεταξύ τους, τον Νοέμβριο του 2021 στη διασταύρωση με την Λένορμαν στο ύψος των ΕΛΤΑ και στην Αχιλλέως, αλλά και στα Σεπόλια. Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης στα σημεία σύνδεσης της Κωνσταντινουπόλεως με τον Κολωνό, το Ρούφ και τα Σεπόλια.

«Πριν από τη διαπλάτυνση των γραμμών του ΟΣΕ στο σταθμό Λαρίσης υπήρχαν πεζογέφυρες αλλά κατεδαφίστηκαν. Τώρα, στη διασταύρωση της Κωνσταντινουπόλως με τη Λένορμαν απ όπου περνά το τρένο, διέρχονται οχήματα από κάθε κατεύθυνση με τους πεζούς να είναι οι πλέον ευάλωτοι»

Η κατάσταση επιδεινώνεται περαιτέρω εφόσον μιλάμε για τη μετακίνηση ΑμΕΑ και συμπολιτών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. «Με δεδομένη την ανυπαρξία διαγραμμίσεων στο σημείο, η κατασκευή αερογέφυρας στο Γκάζι στο ύψος της Ιεράς Οδού θα ήταν παραπάνω από απαραίτητη, για να μην πούμε σωτήρια» τόνισε, υπογραμμίζοντας επιπρόσθετα την «ανάγκη επαναπρόσληψης 165 φυλάκων στις διαβάσεις».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα