back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΟΣΕ: Η ενιαία τηλεδιοίκηση Λάρισα υπολειτουργεί από το 2015 – Σε λειτουργία η τοπική τηλεδιοίκηση

Διαβάστε επίσης

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα δίνει με ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Λάρισα και τα όσα είπε από εκεί για το σύστημα τηλεδιοίκησης. Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι τα γραφεία της τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στην Λάρισα είναι γιαπί, και πως είναι έτσι από το 2019 που άλλαξε η κυβέρνηση.

Ωστόσο σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ απαντά πως «η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας που έλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ, άρχισε σταδιακά να φθίνει και να υπολειτουργεί από το 2015 μέχρι που κατέπεσε εντελώς τα επόμενα χρόνια. Ενδιάμεσα όλη αυτή την περίοδο δεν κατέστη δυνατόν να αναταχθεί και να συντηρηθεί ώστε να λειτουργήσει εκ νέου».

«Στα μέσα του 2019» υποστηρίζει ο ΟΣΕ με την επανεκκίνηση της Σύμβασης 717, που είχε σταματήσει, ξεκίνησε το σύνολο των εργασιών για την καταρχήν ανάταξη και θέση σε λειτουργία των τοπικών Τηλεδιοικήσεων από τον Παλαιοφάρσαλο μέχρι το Πλατύ, ώστε στην συνέχεια το σύνολο αυτών (15 στο τμήμα αυτό) να διασυνδεθεί σε ενιαία απεικόνιση και χειρισμό που θα αποτελέσει την ενιαία Τηλεδιοίκηση στο τμήμα από Δομοκό μέχρι Πλατύ».

Ο ΟΣΕ επισημαίνει ότι ιδιαίτερα η τοπική Τηλεδιοίκηση του σταθμού της Λάρισας, «την οποία δεν επισκέφθηκε χθες ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έχει πιστοποιηθεί επίσημα και έχουν κατατεθεί στις Ανακριτικές Αρχές αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όλα τα σχετικά επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη αυτής, αλλά και την κανονική & αδιάληπτη λειτουργία της από τον Νοέμβριο του 2022». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είδε τις εγκαταστάσεις της τοπικής Τηλεδιοίκησης στο ΤΧ1 ενώ δεν επισκέφτηκε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης Θεσσαλονίκης όπου θα μπορούσε να ενημερωθεί από την βάρδια αν υπάρχει και λειτουργεί η Τηλεδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα