back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση Ντογιάκου για την εισροή υδάτων από το λιμάνι του Πειραιά στο Μετρό

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε εισροή υδάτων σε σήραγγα της γραμμής του μετρό από το λιμάνι του Πειραιά και ειδικότερα μεταξύ των σταθμών “Πειραιάς” και “Δημοτικό Θέατρο”, ενώ παράλληλα έχουν καταγραφεί ακόμη 390 βλάβες και αστοχίες τους τελευταίους μήνες στα νέα τμήματα.

Ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα κατά παντός υπευθύνου για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση του έργου στη γραμμή μετρό του Πειραιά.

Σύμφωνα με υπηρεσιακά έγγραφα που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα «datajournalists», η εισροή των υδάτων ξεκίνησε μόλις ένα μήνα μετά τα εγκαίνια, τον Νοέμβριο, γεγονός που έγινε αντιληπτό από την έντονη δυσοσμία που άρχισε να υπάρχει στον χώρο. Mετά την εισροή των υδάτων τα προβλήματα επεκτάθηκαν καθώς έντονες οξειδώσεις και διαβρώσεις στις τροχιές, καψίματα στην ηλεκτροφόρο τροχιά, λασκαρισμένοι σύνδεσμοι και άλλες αστοχίες εμφανίζονται και στα υπόλοιπα τμήματα προς τους σταθμούς Μανιάτικα, Νίκαια, Κορυδαλλό, Αγία Βαρβάρα και Αγία Μαρίνα. Το πρόβλημα τέθηκε υπό παρακολούθηση και ανέδειξε πρόσθετες αστοχίες ακόμη και στην σκυροδέτηση του «κατασκευαστικού επιτεύγματος».

H ΣΤΑΣΥ ζήτησε με επιστολές από την υπεύθυνη εταιρεία «Αττικό Μετρό» και από την κατασκευαστική να γίνουν ενέργειες προς επίλυση των προβλημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο δεν υπήρχε απάντηση ενώ όπως προκύπτει από τα έγγραφα οι βλάβες αφορούν μία ευρεία γκάμα αστοχιών, από αισθητήρες που δεν λειτουργούν και οθόνες μόνιτορ για τους οδηγούς με «παγωμένη εικόνα», μέχρι πόρτες ασφαλείας που προκαλούν ψευδείς συναγερμούς, και από αστοχίες στα επικοινωνιακά δίκτυα, προβλήματα στην ηλεκτρική τροφοδοσία, τα συστήματα πυρανίχνευσης, τις κάμερες ασφαλείας, τον φωτισμό, τον κλιματισμό, τις κυλιόμενες σκάλες, μέχρι και τις πιο απλές λεπτομέρειες όπως τα ρολόγια που ενημερώνουν τους επιβάτες για την ώρα.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα