back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος στην εφαρμογή – ψηφιακό χάρτη του Δήμου Αθηναίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2023

Διαβάστε επίσης

Στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, στις 21 Μαρτίου κάθε χρόνου, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, τιμάμε τόσο την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, όσο και την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Φέτος, το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, που σε συνεργασία με το Homo Ludens Urban Dramaturgy Explorations και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2023 παρουσιάζουν μια δωρεάν εφαρμογή. Πρόκειται για έναν ψηφιακό χάρτη – οδηγό, με τις εκδηλώσεις που συνδέονται με την ημέρα της ποίησης στην Αθήνα.

Το ΕΜΕ συμμετέχει, μετά από πρόσκληση του φορέα, και πρότεινε για την εφαρμογή το ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: “Τα σύννεφα έκρυβαν τον ήλιο”. Η ποίηση του Ιωσήφ Βεντούρα απάντηση στον ρατσισμό, που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://poetry.homoludens.org/gr/program/21/

Στην εφαρμογή περιλαμβάνεται ένας διαδραστικός ψηφιακός χάρτης με 37 σημεία που παρουσιάζουν τις εκδηλώσεις του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, των μελών του και των συνεργαζόμενων φορέων του καθώς και τοπόσημα με προτομές και γλυπτά ποιητών με χρήσιμες πληροφορίες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Μέσα στον ποιητικό περίπατο που διασυνδέει 15 προτομές και αγάλματα ποιητών οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν ένα παιχνίδι γνώσεων που προσφέρει εκπλήξεις και μοναδικά δώρα για τους νικητές!

Η εφαρμογή περιλαμβάνει και τη συνεργασία του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων με τον Αθήνα 9.84, ένα αφιέρωμα στον ποιητικό λόγο στο οποίο μεγάλοι Έλληνες ποιητές και ποιήτριες, αγαπημένα τους πρόσωπα και εκπρόσωποι της νέας ποιητικής γενιάς διαβάζουν αποσπάσματα ποιημάτων που παρουσιάζονται σε μορφή Play List μέσω Spotify.

Τέλος, στην εφαρμογή συμπεριλαμβάνονται απαγγελίες Ελλήνων Κλασικών στα Αρχαία Ελληνικά, μια συνεργασία του Athens Culture Net και του Homo Ludens με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard University στην Ουάσιγκτον.

Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από smartphone αλλά και άλλες ψηφιακές συσκευές μέσω του συνδέσμου https://poetry.homoludens.org/ με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα