back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στην κάθοδο του Κηφισού από την Αττική οδό μέχρι τα ΚΤΕΛ λόγω σύγκρουσης πριν από λίγο δικύκλου με ΙΧ στο ύψος των ΚΤΕΛ. Κίνηση επίσης στην παραλιακή προς Πειραιά από ελληνικό μέχρι τον Άλιμο.

Στις ράγες επιστρέφουν σταδιακά τα τρένα και ο προαστιακός με τους μηχανοδηγούς ωστόσο να επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τη διοίκηση της Hellenic Train ότι υπάρχουν ζητήματα χωρίς την επίλυση των οποίων κάποια δρομολόγια δε μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Στις 04:45 τα ξημερώματα έφυγε το πρώτο δρομολόγιο από τον σταθμό Λαρίσης με προορισμό την Οινόη.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης τα δρομολόγια θα είναι μειωμένα, και θα υπάρχουν αυστηρά δύο μηχανοδηγοί στους συρμούς και δύο σταθμάρχες στη βάρδια. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Σημαντικά μέτρα που είχαν ήδη εξαγγελθεί από τις πρώτες ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς για τη ικανοποίηση των αξιώσεων που θα εγείρουν οι συγγενείς των θυμάτων και οι τραυματίες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Η Μίνα Μουστάκα θα μας ενημερώσει σχετικά…

Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη και στην εκπομπή του Alpha «Πρωταγωνιστές».

Αναφερόμενος στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα φροντίσει να πέσει άπλετο φως στο τι έγινε όχι μόνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στο σταθμό της Λάρισας, αλλά στο πώς φτάσαμε σε εκείνο το βράδυ», ενώ προανήγγειλε συζητήσεις με την Ιταλίδα πρωθυπουργό και επαναδιαπραγματεύσεις με την Hellenic Train για το ζήτημα της επένδυσης στους σιδηροδρόμους.

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο που πολιτεύεται στο θέμα αυτό, ενώ υπογράμμισε ότι ” το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε στη Λάρισα από τον Νοέμβριο του ‘22 και αυτό δεν επιδέχεται καμίας αμφιβολίας”.

Αναφερόμενος στον παραιτηθέντα υπουργό, Κώστα Καραμανλή είπε ότι το ζήτημα των ψηφοδελτίων θα το συζητήσει μαζί του όταν έρθει η ώρα.

«Για κρεσέντο πρωτόγνωρης επικοινωνιακής αναισθησίας», κάνει λόγο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αμέτοχος και μοίρασε ευθύνες».

Κατηγόρησε, δε, τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε να ανακοινώσει τις εκλογές “μέσα από το σόου που έστησε, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη Βουλή, τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Εν τω μεταξύ, σύνθημα έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου, Σταύρου Θεοδωράκη στο Χαλάνδρι έγραψαν αργά το βράδυ μέλη του Ρουβίκωνα, την ώρα που προβαλλόταν η συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Αναχώρησε νωρίτερα από την Μόσχα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, έπειτα από ένα ταξίδι δύο ημερών στη Ρωσία επικεντρωμένο στην ενίσχυση των σχέσεων με τον ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το αεροπλάνο του Κινεζου Προέδρου απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Βνούκοβο στη Μόσχα, ενώ στρατιωτική φρουρά απέδωσε τιμές και ανακρούσθηκαν οι εθνικοί ύμνοι της Ρωσίας και της Κίνας.

Εάν η Κίνα θέλει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα έπρεπε να ζητήσει από τον Βλαντίμιρ Πούτιν τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σχολίασε ο Λευκός Οίκος.

H Oυκρανία είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα των 27 ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ που συνεδριάζουν αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες. Στο τραπέζι θα τεθούν και τα δημοσιονομικά.

Διευθύνοντες σύμβουλοι τραπεζών της Γουόλ Στριτ και στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, εξετάζουν το ενδεχόμενο κρατικής στήριξης στη First Republic Bank, για τη διάσωσή της, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Οι επιπτώσεις από την τρικυμία που χτύπησε την Credit Suisse αφορούν και τον μέσο Ελβετό πολίτη. Το προσφερόμενο από το κράτος πακέτο για τη διάσωσή της αντιστοιχεί, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, στο ποσό των 13.500 δολαρίων έκαστος.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα απευθυνθεί σήμερα στους πολίτες, με απευθείας συνέντευξή του στα τηλεοπτικά κανάλια TF1 και France 2 σε μια προσπάθεια να «ηρεμήσει τα πνεύματα». Τις επόμενες εβδομάδες ο Εμμανουελ Μακρόν θα ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις , ώστε να βγει από την αναταραχή που προκάλεσε το νέο συνταξιοδοτικό στη Γαλλία και ενώ οι διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένη γενική απεργία σε όλη τη χώρα. Ο αρχηγός της Αστυνομίας στο Παρίσι ανακοίνωσε πως διέταξε έρευνα μετά από χθεσινό βίντεο που έγινε viral και έδειχνε έναν αστυνομικό να γρονθοκοπεί διαδηλωτή.

Νέα υπόθεση μαστροπείας με θύμα ανήλικο κορίτσι. 14χρονη σε δομή ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη φέρεται να είχε πέσει θύμα 29χρονου που την εξέδιδε σε ξενοδοχείο. Συνελήφθησαν τρία άτομα και αναζητείται άλλο ένα. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον των τριών ποινική δίωξη για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία.

Συνελήφθη χθες 27χρονος στην Κηφισιά με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Λίγο πριν από τη σύλληψή του, σε χρονικό διάστημα μιας ώρας, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο γυναικών.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι, με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα