back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10.00

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερα αυξημένη αυτή την ώρα η κίνηση στην κάθοδο του Κηφισού από τη Λυκόβρυση μέχρι το Περιστέρι λόγω σύγκρουσης φορτηγού με μοτοσικλέτα νωρίτερα στο ύψος των ΚΤΕΛ. Κίνηση επίσης στην Κηφισιας και στην παραλιακή από την Γλυφάδα μέχρι τον Αλιμο

Το “καλάθι του νονού” παρουσιάζουν σε λίγη ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης και ο γγ Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Θα αναφερθούν και στην πορεία του καλαθιού του νοικοκυριού και τον εμπλουτισμό του με τρόφιμα που παραδοσιακά καταναλώνονται την περίοδο του Πάσχα.

Στις ράγες ξανά από σήμερα τρένα και προαστιακός, 22 ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. “Η επόμενη μέρα του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί” δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, επιβιβαζόμενος στο πρώτο δρομολόγιο που έφυγε τα ξημερώματα από τον σταθμό Λαρίσης για Οινόη.

Σταδιακά σε 5 εβδομάδες, όπως είπε, η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας των συρμών.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης τα δρομολόγια θα είναι μειωμένα, και θα υπάρχουν αυστηρά δύο μηχανοδηγοί στους συρμούς και δύο σταθμάρχες στη βάρδια. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Σταύρο Θεοδωράκη και στην εκπομπή του Alpha «Πρωταγωνιστές».

Αναφερόμενος στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα φροντίσει να πέσει άπλετο φως στο τι έγινε όχι μόνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στο σταθμό της Λάρισας, αλλά στο πώς φτάσαμε σε εκείνο το βράδυ, ενώ προανήγγειλε συζητήσεις με την Ιταλίδα πρωθυπουργό και επαναδιαπραγματεύσεις με την Hellenic Train για το ζήτημα της επένδυσης στους σιδηροδρόμους.

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο που πολιτεύεται στο θέμα αυτό, ενώ υπογράμμισε ότι ” το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε στη Λάρισα από τον Νοέμβριο του ‘22 και αυτό δεν επιδέχεται καμίας αμφιβολίας”.

«Για κρεσέντο πρωτόγνωρης επικοινωνιακής αναισθησίας», κάνει λόγο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αμέτοχος και μοίρασε ευθύνες».

Κατηγόρησε, δε, τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε να ανακοινώσει τις εκλογές “μέσα από το σόου που έστησε, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη Βουλή, τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

 

Η συνέντευξη του κυρίου Μητσοτάκη ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση ενός εγκλήματος, το χειρότερο όμως ήταν ότι κατέληγε στην αθώωση των πραγματικών ενόχων και στην επιδίωξη συνέχισης κι επιτάχυνσης της ίδιας πολιτικής που προκάλεσε αυτό το έγκλημα, σχολίασε το ΚΚΕ.
Τα κινητά τηλέφωνα και τα social media του 14χρονου κοριτσιού, που έπεσε θύμα μαστροπείας στο επίκεντρο των ερευνών της ΕΛΑΣ.

Τρεις άνδρες έχουν ως τώρα συλληφθεί. Πρόκειται για τον 29χρονο “Ταχίρ”, με αιγυπτιακή καταγωγή, που φέρεται να την εξέδιδε και άλλων δύο ανδρών, ηλικίας 24 και 25 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, είναι θέμα χρόνου η σύλληψη άλλου ενός ατόμου με το όνομα “Ρουσλάν” που φέρεται να βίασε την ανήλικη, το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε ξενοδοχείο του Μεταξουργείου, με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους να βιντεοσκοπούν.

Η 14χρονη έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου, χθες το βράδυ, στις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίστηκε με τον “Ταχίρ” μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Στον γαλλικό λαό θα απευθυνθεί ο Εμμανουέλ Μακρόν, με ζωντανή συνέντευξή του στις 2 στα τηλεοπτικά κανάλια TF1 και France 2. Τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις, ώστε να βγει από την αναταραχή που προκάλεσε το νέο συνταξιοδοτικό στη Γαλλία και ενώ οι διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Για αύριο είναι προγραμματισμένη γενική απεργία σε όλη τη χώρα. Ο αρχηγός της Αστυνομίας στο Παρίσι ανακοίνωσε πως διέταξε έρευνα μετά από χθεσινό βίντεο που έγινε viral και δείχνει αστυνομικό να γρονθοκοπεί διαδηλωτή.

Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες από επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τη νύχτα στην περιφέρεια του Κιέβου.

Στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που έχει προσαρτηθεί από τη Μόσχα, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό «απώθησε» επίθεση μη επανδρωμένων σκαφών στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, όμως από τις εκρήξεις έσπασαν παράθυρα σε πολυκατοικίες.

Επαναπατρίζονται 29 αρχαιότητες, προϊόντα λαθρανασκαφών από τη Μακεδονία, την Ηπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, που κατέληξαν στις ΗΠΑ μέσα από δίκτυα παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών.

Παραδόθηκαν από την Εισαγγελία του Μανχάταν στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Πρόκειται μεταξύ άλλων για μαρμάρινα και χάλκινα ειδώλια ανθρώπων και ζώων, χρυσά και χάλκινα κοσμήματα, καθώς και ένα σπανιότατο χρυσό νόμισμα, που κατασχέθηκε σε Οίκο Δημοπρασιών.

Το κοινοβούλιο της Ουγκάντας ενέκρινε νομοσχέδιο κατά της ομοφυλοφιλίας, το οποίο προβλέπει ποινή φυλάκισης 7-10 ετών και υψηλά πρόστιμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι, με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα