back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11.00

Διαβάστε επίσης

Το “καλάθι του νονού” αναμένεται να παρουσιάσουν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης και ο γγ Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Θα αναφερθούν και στην πορεία του καλαθιού του νοικοκυριού και τον εμπλουτισμό του με τρόφιμα που παραδοσιακά καταναλώνονται την περίοδο του Πάσχα.

Σε πεντε εβδομάδες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση λειτουργίας των συρμών, ενώ τρένα και προαστιακός ξεκίνησαν τα δρομολόγια σταδιακά από σήμερα, 22 ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. “Η επόμενη μέρα του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί” δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, επιβιβαζόμενος στο πρώτο δρομολόγιο που έφυγε τα ξημερώματα από τον σταθμό Λαρίσης για Οινόη.

Μέχρι να ολοκληρωθεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης τα δρομολόγια θα είναι μειωμένα, και θα υπάρχουν αυστηρά δύο μηχανοδηγοί στους συρμούς και δύο σταθμάρχες στη βάρδια. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «Πρωταγωνιστές».

Αναφερόμενος στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα φροντίσει να πέσει άπλετο φως στο τι έγινε όχι μόνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στο σταθμό της Λάρισας, αλλά στο πώς φτάσαμε σε εκείνο το βράδυ, ενώ προανήγγειλε συζητήσεις με την Ιταλίδα πρωθυπουργό και επαναδιαπραγματεύσεις με την Hellenic Train για το ζήτημα της επένδυσης στους σιδηροδρόμους.

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο που πολιτεύεται στο θέμα αυτό, ενώ υπογράμμισε ότι ” το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργούσε στη Λάρισα από τον Νοέμβριο του ‘22 και αυτό δεν επιδέχεται καμίας αμφιβολίας”.

«Για κρεσέντο πρωτόγνωρης επικοινωνιακής αναισθησίας», κάνει λόγο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου προσθέτοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αμέτοχος και μοίρασε ευθύνες».

Κατηγόρησε, δε, τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε να ανακοινώσει τις εκλογές “μέσα από το σόου που έστησε, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τη Βουλή, τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα και την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Η συνέντευξη του κυρίου Μητσοτάκη ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση ενός εγκλήματος, το χειρότερο όμως ήταν ότι κατέληγε στην αθώωση των πραγματικών ενόχων και στην επιδίωξη συνέχισης κι επιτάχυνσης της ίδιας πολιτικής που προκάλεσε αυτό το έγκλημα, σχολίασε το ΚΚΕ.

Αίτημα προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει και να αναπέμψει, όπως έχει δικαίωμα από το άρθρο 42 του Συντάγματος, το νομοσχέδιο για το νερό που ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής,κατέθεσε το ΜέΡΑ25. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος,«η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως πρώην επικεφαλής του ΣτΕ, το οποίο έχει αποφανθεί ρητά ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα, θα πρέπει να πράξει το αυτονόητο και να αναπέμψει το ψηφισθέν νομοσχέδιο».

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 36χρονος που δολοφόνησε τον 45χρονο στο Δροσερό Ξάνθης. Στη φυλακή οδηγήθηκαν επίσης μετά την απολογία τους, και οι δύο γιοι του και ο γαμπρός του.

Για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών συνελήφθη χθες προπονητής αθλητικού συλλόγου μετά από ένταλμα σύλληψης.

Τον ρόλο των τριών συλληφθέντων και αν εμπλέκονται σε κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων ερευνά η αστυνομία μετά την αποκάλυψη για τη σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης που διέμενε σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για τον 29χρονο “Ταχίρ”, με αιγυπτιακή καταγωγή, που φέρεται να την εξέδιδε και άλλους δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 25 ετών. Παράλληλα αναζητείται τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο που φέρεται να έχει κακοποιήσει το κορίτσι

Όπως έγινε γνωστό η υπόθεση έχει περάσει στην κύρια ανάκριση και στα χέρια της ανακρίτριας ανηλίκων ενω χθες η 14χρονη έδωσε την πρώτη της κατάθεση παρουσία παιδοψυχολόγου στο «Σπίτι του Παιδιού» και σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίστηκε με τον “Ταχίρ” μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Συνελήφθησαν τέσσερεις εργαζόμενοι σε Κέντρο Ειδικής Αγωγής στην Καλλιθέα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ζωής από κοινού. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το τηλεφωνικό κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης δέχτηκε χθες καταγγελία για ένα παιδί που διέτρεχε κίνδυνο, καθώς βρισκόταν έξω από το παράθυρο του κέντρου. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και βρήκαν έναν 11χρονο στο περβαζι του κεντρου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι, με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα