back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Την αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου κατά 25 μονάδες βάσης, 0,25% αποφάσισε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη σκιά των εξελίξεων που έχουν πυροδοτήσει οι πρόσφατοι κλυδωνισμοί σε ΗΠΑ και Ευρώπη στο χρηματοπιστωτικό κλάδο. Το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται πλέον στο εύρος 4,75% έως 5%, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006, ενώ αξιωματούχοι της Fed θεωρούν πως θα αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

Την πλήρη δέσμευση της Federal Reserve να επαναφέρει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ στον στόχο του 2% επανέλαβε ο πρόεδρος της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, παρότι παραδέχθηκε ότι τα πρόσφατα “μεμονωμένα” -όπως τα χαρακτήρισε- προβλήματα στον τραπεζικό κλάδο της χώρας εγείρουν νέες προκλήσεις.

Ο κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ προειδοποιώντας ότι η Μόσχα βρίσκεται σε μια «ντε φάκτο» ανοιχτή σύγκρουση με την Ουάσιγκτον για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως γύρω από την υπόθεση του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο, στην Ηλιούπολη,ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού πέντε ανηλίκων κοριτσιών από 12 έως 16 ετών. Σε βάρος έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών. Σύμφωνα με όσα εχουν γινει γνωστά, ο προπονητής είχε μετατρέψει τον ημιώροφο του γυμναστηρίου σε προσωπικό του χωρο όπου φέρεται να προχωρούσε σε γενετήσιες πράξεις με τις ανήλικες μαθήτριές του. Συμφωνα με το ρεπορτάζ του Άλφα ο 44χρονος ασκουσε ψυχολογική βια στις ανηλικες λέγοντάς τους «Αν πείτε στους γονείς σας κάτι, θα αυτοκτονήσω και υπεύθυνες θα είστε εσείς» .Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Παρασκευή οπότε αμέσως μετά ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας, με την οποία ζητά την επιστροφή στην Αθήνα των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ο επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παροτρύνει τον Βρετανό πρωθυπουργό να εξετάσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα ως μια ξεχωριστή περίπτωση. Επισημαίνει δε ότι τα Γλυπτά που βρίσκονται σήμερα στο Λονδίνο αποτελούσαν μέρος ενός ενιαίου μνημείου, το οποίο κατακερματίστηκε ύστερα από ιδιωτική πρωτοβουλία ενός διπλωμάτη, κάτι που θα ήταν αδιανόητο να συμβεί σήμερα, και που αμφισβητήθηκε έντονα ακόμα και την εποχή εκείνη».

Με μειωμένα δρομολόγια, χαμηλότερες ταχύτητα, μικρές καθυστερήσεις, αυξημένα μέτρα ασφαλείας και μουδιασμένους επιβάτες κύλησε η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των τρένων και του προαστιακού, 22 ημέρες μετά την το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 18 δρομολόγια Πειραιάς – αεροδρόμιο, 12 Αθήνα – Χαλκίδα και τρία δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών στη Θεσσαλονίκη. Στόχος, να προστίθενται γραμμές ανά πενθήμερο, έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των δρομολογίων, μέχρι το Πάσχα.

Παρέμβαση ΔΣΑ για την αιματηρή επίθεση το πρωί στο Εφετείο από 30 οπαδούς με μαχαίρι σε βάρος οπαδού άλλης ομάδας. Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός με επιστολή του, καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς λάβουν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας στα δικαστικά μέγαρα και να αποδοθούν οι ευθύνες στους αστυνομικούς που, όπως αναφέρει, ολιγώρησαν δραματικά. Η Αστυνομία για την υπόθεση προχώρησε σε 4 συλλήψεις.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο από τις 6 το πρωί οι οδηγοί Ταξί με απόφαση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη λεωφόρο Καβάλας στις 11:00 το πρωί και στη συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών. Οι αυτοκινητιστές διαμαρτύρονται για τις πολυεθνικές εφαρμογές που ροκανίζουν το μεροκάματο του ταξιτζή όπως τονίζουν και για την επιδεικτική αδιαφορία της κυβερνησης στα αιτήματά τους.

Ένας πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του κόσμου είναι ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης στη Νέα Σμύρνη. Πρόκειται για 24χρονο, ο οποίος εμφανιζόταν σε τηλεοπτικούς σταθμούς και έκανε καταγγελίες εις βάρος της Κιβωτού

Δεν κάνει πίσω στην επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του συνεντεύξεών τόνισε ότι πρέπει να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους, διότι, όπως είπε, είναι αναγκαία. Αν πρέπει να επωμισθώ την αντιδημοφιλία, θα την επωμισθώ, πρόσθεσε. Αύριο έχει προγραμματιστεί η νέα μεγάλη γενική απεργία των συνδικάτων, στη Γαλλία, όπου το παρών θα δώσει στο Παρίσι ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κάλεσμα στη Νεολαία, σε όλα τα συνδικάτα, σε κάθε εργαζόμενο, να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Γαλλίας, αυριο στις 6 και μισή το απόγευμα απευθυνει το ΠΑΜΕ .

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός, αύριο, στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα